Arbetsdag 16 ger betydande mobila uppdateringar

Arbetsdag 16 är ute och på dagens analytiker samtal fanns mycket prat om bolagets fokus på mobila och användarupplevelsen.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

I förberedda kommentarer, Stan Swete, sade Arbetsdag CTO att mobilen blir en uppdatering med fokus på behovet av analys på tabletter för chefer på högre nivå och uppgiftsbaserade funktioner på smartphones. En stor del av konversationen centrerad kring Arbetsdag engagemang för olika plattformar. “Vi har tagit ett stort steg med HTML5 … men under tiden vi kommer att behålla separata strömmar för iOS som vi ser som dominerande för tabletter och HTML5, där vi ser en mycket lovande … Vi håller ett öga på Android men just nu är vi mer fokuserade på HTML5. ”

Svårigheten för någon leverantör tittar på den mobila rymden är innovationstakten och förändring. Förra året Aneel Bhusri, co-CEO Arbetsdag talade till mig länge om detta ämne. Vid den tiden var han satsar på att HTML5 skulle göra betydande framsteg, men medgav att ett antal konkurrerande och utveckla plattformar, var det svårt att placera slam dunk vinnande satsningar. Detsamma gäller i dag och så medan Arbetsdag verkar ha närmat sig “säkerhet” i sin satsning placering, kommer ingenting uteslutas framöver. Intressant nog fanns det ingen diskussion om Windows Mobile.

iPhone får en uppdaterad look och känsla. Nu, iPhone ser en väldigt lik den erfarenhet du förväntar dig att se på HTML5. Bland förbättringarna är lättare tillgång till arbetar profiler, workfeeds, ledighet saldon, förfrågningar och godkännanden.

Arbetsdag säger att den övre begäran från kunder har funnits förbättringar och flexibilitet i hanteringen av startprocessen. Företag kan nu anpassa onboarding (anställd välkommen) skärmar för att ge en skräddarsydd metod som kan exempelvis innefatta undertecknandet av NDA och sekretessavtal.

På lärande, sade företaget att det inte har för avsikt att utveckla kurskataloger eller innehållssystem. Här är starkt beroende av partners. Jag något slits på detta. Startprocessen oundvikligen innebär att ge de anställda med en hel del undervisningsmaterial och jag undrar om detta kommer att påverka användarupplevelsen.

På ekonomi, det var lite jord shatteringly andra nyheter än mer framsteg på avtalshantering och avancerad kapitalförvaltning som gör Arbetsdag att erbjuda stöd för specialiserade situationer som hantering media tillgångar och komplexa kontraktsförhandling. Jag skulle ha velat en uppdatering på den finansiella rapporteringen som gör behöver arbete att närma funktionell paritet med system som använder rad butiks databaser. I rättvisans namn jag inte förväntar sig bolaget att säga för mycket i detta skede, men kommer att leta efter betydande framsteg under sommaren tidsram. Men Mark Nittler, som leder Arbetsdag s ekonomi avgift säga att “Vi är mycket längre än att bygga ut grunderna.”

På prestanda, rapporterade Swete att bolaget har jämföras beräkningen av en 100.000 personer löner på 2 timmar 59 minuter. Den tidigare viktig milstolpe var 35.000 anställda. Detta är ett viktigt steg i att låta Arbetsdag att på ett trovärdigt sätt tala upp löner bland större kunder.

Det fanns ingen tid att komma in några av de mer strategiska frågor, men Chris Kanaracus rapporterar att

I själva verket är Arbetsdag “mycket nära” att ha en ekonomi uppsättning funktioner som kan ersätta de globala installationer av SAP eller Oracle, [Swete] sade han. Men det är bäst att betrakta detta som en uppsättning steg, sade Swete.

Först Arbetsdag är “kliva upp för företag av betydande storlek som är offentliga”, sade han. Sedan finns det större företag som är US-baserade men har viss multinationell närvaro, sade han.

Jag är medveten om att både SAP och Oracle är djupt oroade över den drivkraft som Arbetsdag bygger. Svårigheten för de företag är att deras nuvarande affärsmodeller inte tillåter dem att konkurrera effektivt med Arbetsdag utan att offra marginal. Jag vet att SAP tänker annorlunda om detta ämne och vi kommer utan tvekan debatt som pekar vidare inom en snar framtid. På andra håll, är Oracle driver hårt på HCM, där det är särskilt svag med tanke på minskat engagemang för People HR och den förestående Fusion HCM offentliga moln lanseringen. Men det inte gå obemärkt att Success har försvunnit från Arbetsdag partnerekosystem matris.

Det var en intressant undan på frågan om databasen när en analytiker frågade om senaste sniping av Arbetsdag strategi. Swete kraftigt swatted frågan med ett svar som säger: “Vi använder MySQL som en ihållande butik och vi har gjort i-minne för sju år så …” Den korta sidan version kan vara: “Cop som Mr Konkurrent!” Jag tillsammans med andra tror databasen diskussionen att vara en falsk argument. Det blir alltmer uppenbart att bransch människor inte bryr sig om databasen, de bryr sig om att få saker gjorda. Så när samtalet flyttas till Arbetsdag relation med IT fortsatte Swete med: “Jag tror inte att det ser oss som ett hot men säker, det finns alltid massor av frågor.

Sammantaget, samtalet fortsatte att visa att Arbetsdag inte är fazed eller sideswiped av konkurrensfrågor. I detta är det gör exakt det rätta genom att ignorera alla och fokusera på vad den vet att det kan göra bäst.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar