Chockerande energikostnader gnista redovisning debatt

Cloud computing kan erbjuda organisationer några stora besparingar, men gamla redovisningspraxis gör det nästan omöjligt för många CIO: er för att beräkna exakt hur mycket deras servrar kostar … och som kan leda till vissa obehagliga störningar i framtiden.

Grön IT var ämnet du jour i Singapore men i Sydney, kan paneldeltagare vid 27 juli IT prioriteringar Roundtable händelse inte få nog av molnet.

Cloud computing är starkt beroende av stora datacenter tillsammans med snabb, pålitlig uppkoppling. Så jag blev förvånad ingen nämnde NBN, som framträdande i Melbourne diskussionen följande dag – håll utkik efter videon från denna händelse, som kommer att publiceras här inom kort.

Panel i Sydney gjorde dock uttrycka oro över kostnaderna för att driva dessa alltmer täta och makthungriga datacenter.

Men mycket leverantörer vill hype grön databehandling, kan det inte finnas någon komma ifrån att vi använder mer el och enligt Jens Butler, chefsanalytiker på Ovum Research, är kostnaden för el förväntas öka kraftigt under de kommande åren.

“I New South Wales, är elkostnader kommer att öka med åtminstone 22 till 30 procent per år under de kommande tre till fem år”, sade han.

När ekonomichef börjar inse att under en treårsperiod, kommer kostnaden att driva en bladserver kostar ungefär samma belopp som köper hårdvara, kommer vissa CIO har någon förklara att göra, sade Butler.

Denna extra kostnad är dold från IT-budgeten för de flesta företag eftersom de i allmänhet delar elräkningen över alla avdelningar lika, enligt David Scott, vd för Emerson Network Power Australia.

Jag frågade honom hur många av hans kunder övervakade strömförbrukningen av sin IT-avdelning.

“Jag skulle säga mycket få”, svarade Scott, förklarar att det var huvudsakligen co-location och hosting specialister, som Equinix – som gjorde detta som praxis eftersom det var en del av deras intäktsmodell.

“De måste skilja dem eftersom de då måste ta ut det på en viss kund, så som mäts ner till watt”, tillade Scott.

Så om CIO: er vill veta exakt hur mycket deras nya hårdvara kostar dem – inklusive hårdvara och makt – denna praxis av bunta alla krafter kostar tillsammans behöver utvecklas.

Problemet är, enligt Ovum s Butler, förhistoriska redovisningspraxis.

Det är mycket lättare för CIO att redogöra för en enskild server som kommer att rädda dem 25 procent i energibesparingar än den totala datacenterkomponenter som är förknippade med det. Traditionellt har en redovisningsmässig kostnad fokuserats på datacenter men inte absorbera en rättvis andel av elanvändning.

“Så mycket ofta [CIO] kämpar jämfört med traditionella redovisningsstandarder som till viss del sattes över 100 eller 150 år sedan. Du kan börja se var det finns en potentiell konflikt där”, tillade Butler.

Har din organisation vet exakt hur mycket man spenderar på att driva sin IT-avdelning jämfört med resten av företaget? Finns det en annan lösning? Använd Intercom nedan eller starta en konversation med mig på Twitter @mkotadia.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien