? Facebook F8 kan bygga ut framväxande sociala annons tech stack

Facebook väntas beskriva hur dess ständigt ökande utbud av reklam och marknadsföring går ihop vid sin F8 powwow denna vecka i San Francisco. Företaget kan också rulla ut planer för en mobil växel och efterfrågesidan plattform.

F8, Facebooks utvecklarkonferens, kommer att innehålla vanligt komplement till fristående produktuppdateringar för Instagram och Whatsapp, Oculus demonstrationer och pratar om att bygga appar, sociala grafer och dataverktyg. Men utvecklingsverktyg och programvara som direkt bidrar till den nedersta raden är Facebooks annonsverktyg.

Den sociala nätverk jätte har ramp video och har nu mer än 2 miljoner annonsörer upp från 1,5 miljoner i juli förra året. Fångsten är att Facebook kommer att behöva mer mogna verktyg som sin reklam bas skalor. Om stora annonsörer kommer att hoppa från Google till Facebook, kommer det sociala nätverket behöver bättre verktyg för kampanjhantering.

JMP Securities analytiker Ronald Josey sade i en forskningsrapport måndagen att Facebook tar mer marknadsföring plånbok aktie och en del av orsaken är sina erbjudanden annonshantering.

Josey sa

I själva verket har Facebook varit att förbättra sin annonsverktyg, men det finns mer arbete att göra. Facebook Power Editor, ett verktyg för att hantera stora kampanjer, fortsätter att lida av prestandaproblem. Vid F8, är Facebook sannolikt att beskriva ytterligare förbättringar.

Josey avrundas de viktigaste marknadsföringslanseringar från Facebook under första kvartalet.

Speciellt ser Josey Facebook utveckla sin egen annonsteknik stack som sannolikt kommer att inkludera plattformar för att hantera både efterfrågan och utbudet av annonsmarknaden samt adress mobil via ett utbyte. Informations och Ad Age har rapporterat att Facebook håller på att utveckla en efterfrågesidan plattform och mobilväxel, respektive.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

“Kombinerat med Facebook folk baserad inriktning med Atlas, dess data från första part, och 2 + miljoner annonsör relationer, tror vi Facebooks annons tech stack kunde ramp relativt snabbt”, säger Josey.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst