? Företag vänder sig till hybridmoln för pragmatism

VCE förutser att hybrid molnmarknaden, ett område där lagrings bolaget fortsätter att stärka sin position, kommer att fortsätta att uppleva en långsiktig tillväxt.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Matt Oostveen, VCE Asia-Pacific Japan teknikchef, hävdade att orsaken till att en hybrid moln strategi är långsiktigt är att det är en “pragmatisk moln” som ger företag möjlighet att välja var de vill placera sina ansökningar.

“Det är ett sätt att kombinera två oberoende molnteknik. Vi har fått på plats moln, en del kallar det en mycket optimerad på plats datacenter, och vi har också fått offentliga moln. Om du pratar med en kund, eller specifikt CIO de inte lever i en värld av barnsliga absoluta, att de inte vill vara alla offentliga moln eller alla privata moln, inser de pragmatism är vägen, och att det finns vissa element från varje “, sade han.

Cloud computing är omättligt sluka flera av backend tjänster som kraftföretag. Men vissa företag har program med integritet, säkerhet och regulatoriska krav som utesluter molnet. Här är hur man hittar rätt mix av offentliga moln och privata moln.

Vad de vill göra är plocka russinen de allra bästa elementen från var och en av dem, och kombinera dem på ett sätt som bäst löser problemet de är lösa i deras datacenter.

VCE vd David Barker ekade en liknande uppfattning, vilket tyder på att en hybrid moln representerar något en “nirvana” för företagen. Han sade att med valet av en offentlig moln till hands skulle innebära företag kan innovera med appar födda i molnet, testa dem och utveckla dem om de är framgångsrika eller misslyckas snabbt.

Oostveen tillade att hybrid moln erbjuder företag ekonomiska fördelar också.

Det finns vissa strategier som ser på bekostnad av att fortsätta att köra programmet i molnet och sedan faktor som mot vad det kostar att köra det på sin egen premiss. Ganska ofta ser vi frågan efter att ha misslyckats snabbt är, “Är det ett program som vi vill fortsätta att använda?”, “Är det tillräckligt utnyttjande, till exempel en kundbas?”, Och “Om så är fallet, vad är den ekonomiska kostnaden för att driva det i den offentliga moln, jämfört med att föra den på plats?

“Vi ser en del människor börjar få vissa program tillbaka på plats, men det finns vissa saker som fungerar riktigt bra på offentliga molnet”, sade han.

VCE fortsätter att omfamna att vara på ramp för företag att hybridmoln, meddelar den senaste serien av system. Den innehåller hybrid moln integration till VMware NSX, vRealise och EMC: s ViPR mjukvarudefinierad förvaring.

Enligt Oostveen är VCE: s förbättring av sitt Vblock systemet om att möta kundernas förväntningar att skala hybrid moln enkelt praktiskt och snabbt.

RedHats 2015 ANZ moln adoption index indikerade att 82 procent av australiska och nyzeeländska organisationer har distribuerat någon form av moln infrastruktur. Hybrid moln är som används av en tredjedel av alla australiska och nyzeeländska organisationer, ranking som den näst mest populära molnstrategi. Privat moln är den mest populära, som sköts av 36,7 procent av företagen, medan den offentliga moln används “uteslutande” med 12 procent av de tillfrågade.

Forskningen visade också att Nya Zeeland svarande gynnar hybridmoln utplacering på 45 procent mer än australiska organisationer som föredrar privata moln infrastruktur.

“Privata och hybrid moln är de två mest populära typer av moln, vilket visar behovet av säkerhet och kontroll som offentliga moln inte leverera i samma utsträckning”, enligt rapporten.

Lee Thompson, utsedd nyligen Senior Vice President och chef för NetSuite Asien-Stillahavsområdet Japan, hävdade emellertid att det inte finns något sådant som en hybrid, offentligt eller privat moln.

“Det finns bara ett moln”, sade han.

När vi frågade varför han valde att gå NetSuite följande snäppa med företag som Oracle, Thompson sade att han ville gå ett företag som var en riktig molnleverantör.

“Jag har sett massor av organisationer presenterar sig som molnleverantörer, men de är den gamla modellen värd. Allt kunden gör är att lägga ut sin egen IT-infrastruktur till en tredje part, och det är inte moln. Du kan klä upp ändå du vill, men det är inte moln, och det är inte skalbar “, sade han.

Thompson drog på exempel på “stora, besvärliga gamla företag” som har försökt att göra övergången att bli en molnleverantör på marknaden.

“Jag försöker inte vara respektlös eller något, men jag ser på Microsoft och jag ser på sin marknadsföringsstrategi, de kallar det privata moln och offentliga moln [och] som berodde på att de var platt footed, var de tvungna att komma med något. Du drar täcket tillbaka, och det är den gamla modellen “, sade han.

Om man tittar på sin australiska verksamhet, såg VCE en tillväxt år till år 111 procent under 2013-14, en ökning från 18 procent jämfört med föregående år registrerades under 2012-13.

En majoritet av tillväxten drevs av en stark penetration i finansiella tjänster, hälsovård och managed services, liksom scoring senaste kontrakt med avdelningar i statliga och federala regeringar i Australien, sade Barker.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar