? Game of drönare: Hur luftburna leveransprov börjar ta fart

I en finsk studie drönare, levererar en robot helikopter paket till en ö nära Helsingfors,. Posten

Drones kan snart att leverera vår post – eller åtminstone våra paket. Finlands nationella postföretag, Posten, har framgångsrikt testat användningen av en obemannad flygfarkost (UAV) – med andra ord, en drönare – för att leverera online köp.

Under den senaste fyradagars experiment i den finska huvudstaden Helsingfors, var paket väger i 3kg (6.6lb) flögs av en robot helikopter mellan fastlandet och ön Sveaborg, en Unescos världsarv 4km (2,5 miles) från centrum .

All annan post, såsom bokstäver, till öns 800-tal invånare tar traditionell båt leveransrutt.

“Målet var att använda riktiga paket för att testa hur klar denna teknik är [leveranser]”, säger Jukka Rosenberg, chef för paket- och logistiktjänster på Posten.

Rosenberg tror drönare kan erbjuda snabba leveranser och ett kostnadseffektivt sätt att få tillgång till avlägsna områden. Men full kommersialisering är en bit bort. Medan testerna gick smidigt och paket nått sin destination, rättegången visade också att begränsningar kvarstår.

Världens största paket företaget testar några intressanta ny teknik för att leverera sina paket.

En stor utmaning är väder, en stor faktor med tanke på Finlands ofta hårda vintrar. I den första testflygningen, blåsiga förhållanden tvingade åtta propeller helikopter drone att landa utanför dess landningsområdet.

US Department of Transportation montering arbetsgrupp för drone registrering, Singpost provkörningar drone leverans, men inga bestämda kommersiella planer, en flygledningssystem för drönare?

Även om drönare flög automatiskt, var starter och landningar som förvaltas av en fjärrpilot av säkerhetsskäl. En del av rättegången flyttades också till en annan plats i Helsingfors, eftersom flyga över vatten orsakade smärre störningar på radiofrekvenser.

“Från vår synvinkel, försöket var en framgång eftersom vi kunde identifiera vissa frågor på en teknisk nivå [som fortfarande behöver utveckling]. Samtidigt funktionalitet grundidé validerades”, säger Tero Heinonen, VD för Sharper form, som gav robothelikoptersystem för försöket.

Skarpare Shape är specialiserat på UAV-system för kapitalförvaltning, såsom inspektion av kraftledningar och järnvägar. Dess drönare är utrustade med flera kameror och ett laserbaserat observationssystem för att upptäcka hinder.

I försöket med Posten, skarpare form används 4G / LTE mobilnät för att skapa två kommunikationslänkar för att säkerställa tillförlitlig förbindelse mellan piloten och robot helikopter.

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Finland tar en liberal hållning

Även Posten anspråk på att vara det första företaget i Europa för försöks drönare för postutdelning i en tätort, är tanken inte ny. Bland annat Swiss Post DHL i Tyskland och, mest känt, detaljhandel på nätet jätten Amazon har alla tidigare aviserade leverans-drönare experiment.

Allt detta tyder på ankomsten av leverans drönare är mer “när” än “om”. För närvarande finns det begränsningar i form och storlek av paket som kan levereras via drönare liksom flygområde som, enligt Skarpare former, är mellan en 15km och 30km tur och retur. Naturligtvis, med luftfart finns det också alltid säkerhetsfrågor.

“En hel del beror på utvecklingen av så kallade sinnes och undvik teknik. Med andra ord, när UAV kommer att kunna [självständigt] avböja från hinder och varandra”, säger Jukka Hannola, chefsrådgivare vid Trafiksäkerhets Agency, eller Trafi, som godkände Posten experiment.

Det är svårt att förutsäga, men jag tror att det fortfarande kommer att ta några år [för drönare att bli allmänt används i leveranser].

Vilket leder till en annan viktig fråga: reglering. När den amerikanska Federal Aviation Administration rensas Amazon att experimentera med leveranser drone i mars anges det att de kunde endast ske i dagsljus och operatörerna behöver för att upprätthålla en visuell siktlinje? inte särskilt leverans vänliga.

Men Finland har tagit en annan metod. Landet hävdar att ha en av världens mest flexibla miljöer för automatiserad trafik och planerar att skapa en enkel miljö för testning, utveckling och drift av obemannade flygplan.

Luftrummet strukturen i Finland erbjuder stora möjligheter att arrangera [segregerade] testflyg områden också för mer krävande än-line-of-sight experiment “, säger Hannola.” Det är en hög prioritet i Finland att göra dessa typer av tester möjliga, och detta är en tydlig skillnad mellan oss och mer konservativa länder.

Heinonen tror leveranser drone blir vanligt med 2020, och Rosenberg håller med: “. Denna värld är inte helt klar ännu, men vi är hoppfulla”

drönare

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?