Ja, jag får en iPad Pro med LTE

1. Dela vy

Fem funktioner nästa iPhone behöver (men förmodligen inte kommer att få), Apple att släppa iPhone 5SE, iPad Air 3, New iPhone inbyte program som heter “Handel upp med avbetalningar, Urban Armor Gear Trooper för iPhone 6s Plus: Lämna plånboken bakom och överlev droppar, Smartphone tillväxt nedgångar till 2008 års nivåer, där har Apple gå efter iPhone, Hur man leva med en 16GB iPhone eller iPad (och inte förlora ditt sinne), Apple äger upp till “den 1 januari 1970 iPhone bricking bug

När jag först såg iPad Pro visade vid lanseringen händelsen, var jag inte säker på att det var en bra lösning för mig. Jag är mobil och gillar mina arbetssystem för att vara så liten och portabel som möjligt. Den stora 12,9-tums iPad är varken liten eller bärbar.

De höga kostnaderna för iPad Pro kommer att vara en stor faktor i beslutet inköp för konsumenter och företag. Det är svårt att motivera att använda mer än $ 1000 för en iPad med alla andra alternativ där ute.

Det finns en hel del Windows bärbara datorer och 2-i-1s för hundratals mindre än iPad Pro. Även MacBook kan köpas för mindre än topp iPad Pro modell. Det måste finnas ett övertygande argument för att punga ut en sådan summa för en iPad.

Låt oss inse det, var jag ganska säker på att jag skulle hamna få en iPad Pro eftersom jag täcka mobila tech för en levande. Med tanke på den höga kostnaden för iPad Pro priset har gett mig paus. Här är en titt på min köpprocessen och logiken bakom beslutet att få ett.

Se relaterade: iPad Pro: Det är bara en stor iPad | iPad Pro: Det höga priset på LTE

Med ord som iPad Pro kommer att finnas tillgänglig den här veckan, har jag gett en hel del tankar om hur du använder en. Har länge använt en iPad av något slag för arbete – Jag skriver detta på en iPad mini – Jag har inga tvivel om iPad Pro kommer att vara användbart för online arbete jag gör varje dag tillsammans med skrivandet. Speciellt med Apple Smart Keyboard.

Mitt beslut att få iPad Pro baseras på tre punkter.

Vad har mig upphetsad om hur du använder iPad Pro är hur väl det ska hantera Split View. Split View, infördes i iOS 9, kan du lägga in två program på skärmen samtidigt och arbeta med båda. Jag gör det dagligen på iPad Air 2 och det ökar min produktivitet.

: IOS 9 på iPad: Hur man använder multitasking och vad det betyder för arbete

Split View bör vara stor på iPad Pro. Vid lanseringen händelsen påpekade Apple att den stora visningen av iPad Pro valdes för Split View. Apple sade att med två program delar displayen 50/50, varje app var storleken på en fullskärms app på iPad Air 2. Detta fördubblar skärmyta jag använder nu med iPad Air 2.

Att ha en stor webbläsarfönster tillsammans med en anteckning app är viktigt för min rutin arbete och bör öka produktiviteten. För mig kommer Split View förbättra hur jag göra online forskning för skrivprojekt.

I mindre utsträckning jag hoppas att se utvecklare modifiera program att bäst dra nytta av den större skärmen. Min förhoppning är utvecklare skapa nya appar för iPad Pro eller åtminstone modifiera befintliga för att bättre hantera skärmyta. Appar bör dra full nytta av den stora helskärm ändå förvandlas till en mer effektiv layout när appen fönstret krymper.

Att ha två fönster öppna samtidigt är inget nytt och inte uteslutande till iPad. Men Apples implementering är enkel och intuitiv och för mig fungerar bättre än andra alternativ såsom MacBook. Min MacBook stannar på kontoret de flesta dagar i förhållande till iPad.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Det är svårt att göra ett argument som en iPad Pro är ett värde i förhållande till konkurrenterna, men enheten är vettigt i iOS ekosystemet. Ha använt iPads sedan de först dök jag har köpt massor, förmodligen hundratals, av appar. Som regel jag tycker iOS-appar att vara bättre än konkurrenterna, ännu bättre än de för Mac.

Appar tenderar att arbeta med knapptryckning smidigt och intuitivt, och det är lättare att dra full nytta av en app funktioner på iPad som följd.

Det är därför jag sluta med en iPad betydligt oftare än min MacBook. Apparna är billigare, bättre skrivit, och arbete som förväntat utan överraskningar.

Med tanke på kostnadsjämförelse varför inte jag bara få en ny MacBook? Det är en fråga jag har slog runt i detta köp beslutsprocess och det alltid kommer tillbaka till mångsidighet.

Jag kommer att kunna använda iPad Pro som en bärbar dator ersättning med tangentbordet och även som en tablett. Även om det kan vara lite otymplig att använda i handen, med tanke på den stora storleken jag kommer fortfarande att kunna använda enheten som en tablett. Det är vad iPad är i centrum trots allt.

Som jag har nämnt, apps jag också som iPad bättre än OS X program. Faktum är att jag brukar göra allt som står i webbläsaren på MacBook och använda en iPad befriar mig från att för det mesta. Jag har apps jag använder regelbundet som gör mitt liv enklare och mer produktiv, och det är därför bara få en ny MacBook är från bordet.

Jag har för avsikt att få toppmodellen iPad Pro av två skäl. Entréplanet modellen har 32 GB lagringsutrymme och det är inte tillräckligt. Då återstår bara ett val av 128GB som jag tror är mer än jag behöver, men Apple har inte ge oss ett annat alternativ.

Ges möjlighet att lagra data i molnet, kan 32GB vara tillräckligt för konsumenter och företag arbetare. Jag har mer än att lagras på mina befintliga iPads så jag är obekväm att gå med mindre utrymme än jag redan använder, och därför jag behöver 128GB modellen.

Missa inte: iPad Pro: Det höga priset på LTE

Jag beklagar fortfarande inte få LTE på min iPad Air 2 och kommer inte att göra samma misstag igen. Jag kommer att få LTE på iPad Pro och det innebär top-of-the-line-modellen till en kostnad av $ 1079. När förbi ursprungliga utgifterna för LTE på iPad, det kommer bara att kosta mig $ 10 / månad för att lägga till den till min poolade datatrafik med Verizon.

Jag hämtar Apple Smart Keyboard med iPad som tillför ytterligare $ 169 till räkningen. Jag skriver tusentals ord i veckan, ibland på en dag, och en bra tangentbord är kritisk.

Lika glada som jag om att få iPad Pro, jag är fortfarande misstänksamma om den stora storleken. Det är mycket stor för att användas som en tablett och som ger mig paus. Jag har en tredje part tangentbord så att jag inte kan diskutera ännu. Det är ett formanpassat fall så jag har en bra uppfattning om hur stor iPad Pro är. Och det är ganska stor.

Lika mycket som jag gillar MacBook fördelen jag hitta med en iPad är OS. OS X är ett bra operativsystem, men med åren har det blivit uppsvälld och alltför funktionsrik. Att ha en verklig mobil OS som iOS på mitt dagliga arbete systemet är bättre för mig i det långa loppet. Jag vill inte overhead att jag inte använder, jag vill bara att systemet ska göra det jag behöver och ingenting mer.

Detta säkerställer att ha hela dagen batteritid och snabb prestanda samtidigt som de får mitt arbete. Jag tycker också att iOS hanterar mobilt bredband bättre än en stationär OS. Det läppjar från den mobila tråg sparsamt samtidigt se till att jag är ansluten när jag behöver vara.

Det är inte bara OS X som är mer än jag behöver, det är samma för Windows 10. Microsoft har gjort ett bra jobb att göra Windows gå från skrivbordet till mobilen, men det är fortfarande alldeles för mycket overhead för mina krav.

En mobil enhet med en äkta mobila OS bättre tjänar mina behov, och därmed iPad Pro är snart här.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

2. Värde

3. Det är mer förnuftigt än att få en ny MacBook

Vad jag får

Apple 15 mars

Än en gång, varför inte en MacBook?