Kommer den nya vågen av Prosumer tabletter slå iPad i företaget?

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

(Korrigerad 06:00 PT 21 augusti, med information från Avaya.)

Konsument överklagande har varit den viktigaste faktorn i branschen tablett kriget hittills. Det beror på att majoriteten av tabletter som används för arbete – fem sjättedelar, med en uppskattning – har förts in av arbetare via sina arbetsgivare “, Ta din egen enhet (BYOD) program. Det är därför iPad har dominerat.

Det är en enkel ekvation, men det retar IT Snobs och kommando-och-kontroll traditionalisterna. Hur har detta [UGH] gadget, med dess va-va-va-voom ser infiltrerat deras hus så snabbt?

Intellektuellt kan de förstå att vi är i en tid av ökande-konsumenter av IT (Coit), och att de måste sluta tänka att de får ringa alla teknik skott. Men gamla vanor die hard. Så som en påminnelse, låt oss titta på vad som hände med 2011 våg av tabletter som trodde att vägen till organisationer var via IT-chef, inte arbetaren

BlackBerry Playbook – kom det från IT favorit RIM och levererade det kanadensiska företaget omtalade hanterbarhet och säkerhet. Men förseningar RIM att avge sitt varumärke e-post upplevelse på Playbook (och andra program), samt sänka priset på en konkurrenskraftig nivå, har skadat populariteten av första variant av denna anordning.

Cisco fondföretag – en annan leverantör omtyckt av IT, presenterade Cisco inträde några kraftfulla videokonferenser, nätverks- och säkerhetsalternativ. Och dess nick mot Coit var att köra fondföretag på Android. Men tabletten själv var hemtrevlig och powered. Och alternativen var dyr. Cisco slutade stödja fondföretag mindre än ett år efter lanseringen.

Avaya Flare – Med sin 2500 $ 1999 lista prislapp och positionering som en “desktop videoenhet” integrerat med (Avaya) bordstelefoner, Avaya kunde inte ha förväntat många konsumenter att köpa Flare. Vad det förmodligen inte trodde var hur få företag skulle. Avaya har sedan wised, överge fortsätter att erbjuda sin egen Unified Communications hårdvara, men jag misstänker att marknaden är varmare till Flare Experience Unified Communications appar (listpris: 190 $ / användare) till förmån för att trycka Flare video program som körs på iOS, Windows och (2013) Android.

Tablet War 2,0 – Battlefield Växlingar Något

En ny våg av tabletter är inställda på att nå marknaden och utmana iPad i företag och andra stora organisationer. Leverantörer bakom dem har lärt sina lektioner: tilltalande för det räcker inte. De får det under överskådlig framtid kommer det att finnas två kanaler i företaget – BYOD (anställda köpa och egen) och IT (företag köper och frågor). För att bli framgångsrik, måste de tillgodose lika för båda.

Samtidigt finns det en växande insikt om att dåligt hanterade, alltför liberala BYOD program kan kosta företagen mer än de sparar. Dessa leverantörer hoppas att det kommer att börja reasserting sig och begränsa de anställda som vill ta med sig egna tabletter till en begränsad meny av IT-godkända sådana.

Till exempel, Samsung Galaxy Note 10.1 släpptes tidigare denna månad. Det följer sin framgångsrika, mindre föregångare som visade att miljontals människor ogillar pekskärm tangentbord nog att gå pennan. Förutom att vara utmärkt för konstnärer (och Palm Pilot nostalgists), Note 4G passar även fältarbetare som måste noggrant fylla ut långa formulär eller frågeformulär på resande fot.

Som den här killen.

Credit: ShutterStock.com

För IT-chefer, är Samsung Note som andra nya Galaxy-klass enheter som kör en mer hanterbar, secureable variant av Android genom Samsung godkänts för (SAFE) teknik Enterprise. Bland funktionerna finns på enheten kryptering, Cisco och Juniper VPN, Exchange ActiveSync och mer. Dessutom är det mycket lättare att fixa än en iPad!

SAP CIO Oliver Bussmann, som bär en Galaxy Note själv, säger att det är en av de mest efterfrågade Android-enheter på SAP. “Jag ser fler och fler interna användare, särskilt chefer, går för Note”, sade han.

Eller ta Hewlett-Packard, som starkt antydde förra veckan att rykten om att dess kommande Windows 8 tablett kommer att vara företagsinriktad, med en penna, företag docka och solljus synliga skärmen, är sanna. 451 Research Chris Hazelton tror HP tabletten kan även komma med en valfri halvtålig att fullt robust tangentbord.

Och sedan finns det Microsoft, som IDC förutspår kommer att bygga 3 miljoner Surface tabletter som kör både Windows 8 och Windows RT, och andra Windows 8 tablett leverantörer, inklusive Asus (Tablet 600), Acer, Samsung (serie 5 och 7 Hybrid PC), Dell ( latitud 10) och Lenovo (ThinkPad Tablet 2).

Anländer i slutet av oktober, kan Windows 8 tabletter kosta så lite som $ 600 och $ 700, sport valfria eller integrerade tangentbord, vara bakåtkompatibel med befintliga Windows-program, och avgörande för IT-proffs, vara kompatibla med Microsofts stack av systemhanteringsprogramvara.

Inte en återgång till forna dagar

Vissa hoppas att detta kommer att vara början på Microsofts övertagande av tabletten utrymme, precis som det sakta men så småningom dominerade affärs PC-utrymme med Windows. Andra hoppas att detta kommer att bli en ny Ascendence av kommando och kontroll IT, vilket gynnar företagens distributioner och standardisering på en enda plattform, förmodligen Windows, för bättre styrning och kontroll.

Jag tror att fartyget har seglat.

Företagen kommer inte att dumpa iPads och Android tabletter grossist. Dessa tabletter har visat sin användbarhet i många företag under många olika förhållanden, från försäljning Enable, fältservice, möten, accelererande interna processer och mer. Sina enheter för mycket av ett fynd (199 $ Nexus vs. en $ 700 Windows 8 tablett?) Och plattformarna bara alltför rika med appar.

Credit: ShutterStock.com

Dessutom fortsätter tillväxten av iPhone och Android smartphones i arbetet med oförminskad styrka. Varför skulle de anställda vara nöjd om de får använda iOS eller Android med en typ av mobil enhet men förbjudna med en annan? Hellre än att överge BYOD, kommer företagen lära sig att använda rätt Mobile Device Management (MDM) programvara för att skapa säkerhetsprinciper höger och hålla kostnaderna under kontroll.

Do not get me fel: Windows 8 tabletter kommer säkert att tilltala många konsumenter och företag. Men jag tror inte att de flesta organisationer kommer att vara, är villiga att vända tillbaka klockan,. Standardisering är en ouppnåelig utopi. Den genomsnittliga företaget stöder redan tre eller flera mobila operativsystem.

Glöm inte att Apple upping sitt företag spel. Det avslöjas i en SEC arkivering denna månad att man planerar att så snart som möjligt införliva fingeravtryckssensor teknik från sitt senaste förvärv, AuthenTec i sina produkter. Förmodligen skulle det innebära att bädda fingeravtryckssensorer för säker autentisering i iPhone och / eller iPad. Detta skulle kunna jämna i person detaljistbetalningar som gjorts med hjälp av trådlös NFC-teknik (Near-Field Communications), samt “vara praktiskt i stora företag eller myndigheter där säkerhet är av största vikt”, skrev.

Apple – och Google, för den delen – även fortsätta att öppna upp fler API: er från tredje part MDM och MAM (Mobile Application Management) leverantörer så att de kan fortsätta att förbättra deras säkerhet och hanterbarhet.

Nedre raden: företag bör inte förvänta Windows 8 att förebåda en återgång till en plattform uber alles (dvs datorer och tabletter). Företagen bör räkna med att stödja iOS, Android och Windows 8 om de vill optimera arbetare prestanda – och moral.

*************

Jag kan aldrig göra det till American Idol, men du kan hjälpa mig att komma till South by Southwest 2013. Rösta för min panel om företagets mobila applikationer här, tack! http: // spr.ly/6013TbE1

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner