Konstig, men oundvikligt: ​​algoritm fungerar nu på ett företags styrelse

För första gången i historien har en matematisk formel fått en plats på ett företags styrelse. Ordföranden VITAL– kort för att validera investering verktyg för främjande av Life Sciences – nyligen invald i styrelsen för Hong Kong-baserade vågade kapital fast djup kunskap Ventures. DKV fokuserar på läkemedel för åldersrelaterade sjukdomar och regenerativ medicin projekt, och vill VITAL att hjälpa styrelsen att fatta viktiga investeringsbeslut, Foto:. Joe McKendrick

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Ökningen av algoritmer i företags utrymmen är en del av Dr John Bates ‘senaste bok: Thingalytics: Smart stora datamängder för sakernas Internet. Vi bör inte bli förvånade om “algos” uppnå en sådan resning dessa dagar, konstaterar han. “Algoritmer livnär sig på sinnesintryck och föda analys, rekommendationer, beslut och åtgärder. När de matas med de rika ingångar från strömmande data och Internet of Things, de kör en smartare värld. Från Amazon beslutar vilka böcker du kanske skulle vilja Match.com välja din ideala livet partner, har algoritmer blivit allmänt förekommande.

Bates tillägger att idén om en algoritm som marknadsförs till styrelsen kan tyckas märklig, men “det kan inte vara värre än vissa skivor jag har tjänat på.”

Men hur är det dag till dag saker som behövs för att stödja och upprätthålla dessa algoritmer? Är företag redo att hantera alla krav för att upprätthålla strömmande data och relaterade tillämpningar som kan leverera IoT kapacitet, även för vardagliga saker som att föreslå förändringar i logistik eller produktionsscheman? En färsk studie från State Street föreslår att organisationer bara börjar få grepp om sina snabbt spricker uppgifter miljöer. Undersökningen av 400 värdepappersföretag (där VITAL verk, förresten) finner att medan 81 procent visa data och analyser som ett av sina främsta strategiska prioriteringar, har endast 37 procent avancerade datainfrastruktur, kompetens och styrning av hög kvalitet på plats. Detta speglar sannolikt staten stora datahantering inom många branscher.

Ändå säger Bates den möjlighet som sakernas Internet är enorm, och det finns sätt att skickligt hantera oro infrastruktur, eller brist på sådan. Vid denna veckas CeBIT händelse i Hannover, Tyskland, hade jag möjlighet att sitta ner med Bates, som är CTO på Software AG, att prata om sin bok och erfarenhet med sakernas Internet. IoT och analys är inte bara för stora företag med stora budgetar, säger han och tillägger att “jag tror att alla är redo för detta.” Med resurser såsom moln nu allmänt tillgängliga, hårdvara och underliggande infrastrukturen bör inte längre vara ett problem för företag som vill dyka djupt in IoT analyser och bearbeta stora datamängder. “Det är ett tänkesätt”, tillägger han. Stora som små, kan företagen agera på möjligheter. Uber var en start som omfamnade sakernas, med praktiskt taget ingen infrastruktur i början. “Uber är den absoluta definitionen av thingalytics”, konstaterar han. “Det är anslutningen av folk med hytter när du behöver dem.

Här är de saker man måste tänka på när man tittar på thinganalytics, beskrivs av Bates i sin bok

Big data streaming analys. Bates kanaler Forrester analytiker Mike Gualteri: “En viktig innovation som mjukvaruarkitekturer måste hantera är uppgifter streaming.You ber inte sensorn för uppgifterna, sensorn alltid rapporterar En traditionell app är mer begäran / svar model.When den. strömmande data kommer in, har teknik för att smälta den information den innehåller, bestämma vad det innebär och om det passar in i ett mönster som har affärs betydelse.

Streaming analysmotor. Strömmande analysmotor är ansvarig för att driva kontinuerliga fråge regler som driver logiken bakom thingalytics “Bates skriver.” Motorn övervakar kontinuerligt allt som händer att identifiera situationer som användaren har definierat som viktig. Den huvudsakliga skillnaden mellan en strömmande analytisk motor och en databas är att den förstnämnda är händelsestyrt och är alltid på. Till skillnad från en databas, kan en strömmande analysmotor programmeras ti fatta självständiga åtgärder omedelbart köra ett beslut vid detektering av en problem.

Snabb stor datainsamling och integration. “Högpresterande meddelanden och integration bör alltid stödja en stor strömmande data analysplattform”, säger Bates. “Denna integration bör stödja ansluta till ett brett spektrum av system, samla uppdateringar i realtid och kommunicera resultaten. Befintliga företag översköljs med data, mycket av det redan är ansluten till meddelande bussar som fartyget data mellan applikationer.” Dessutom rekommenderar Bates en “mycket skalbar meddelandehantering arkitektur för att strömma i realtid händelser, för att stödja kommunikation mellan flera strömmande motorer, in-memory cachar och visuella instrumentpaneler,. Och att kommunicera händelser ut till applikationer och bearbetas Denna arkitektur kräver adaptrar för att ansluta gemensamma API – såsom maskin-till-maskin-anslutning protokoll (MQTT).

Moln. Back-end funktioner “körs på en server någonstans, med hjälp av ett eller flera CPU-kärnor,” Bates berättar. “Som data laster av en sådan ansökan ebb och flod, underliggande hårdvarukraven förändras i tandem. Den optimala strategin för att navigera dessa toppar och dalar är plattformen för att köra i ett moln med möjlighet att tillhandahållande datorresurser automatiskt som svar på föränderlig belastning. under de kommande åren, fler och fler streaming analys plattformar, tillsammans med de uppgifter som de analysera, kommer att ligga i molnet. ” I ett fall, skapat ett företag en “maskin moln” för att hantera sensorhändelser.

(Upplysningar: Software AG bistod med författarens resekostnader till CeBIT.)

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet