? Microsoft frågor fix för Lumia telefoner bricked av Windows 10 Snabb lane

Microsoft har släppt en möjlig korrigering för low-end Lumia smartphones som har murad efter att ha installerat en tidig Windows 10 förhandsvisning bygga.

Kontrollera att enheten har en bra strömkälla (ansluten via USB-kabel som kan överföra data och ladda enheten samtidigt) .; Stäng WPRT, öppna och ta uppdateringen till den nya versionen av WPRT. Den nya versionen är 1.2.4,. När han ny version installerad, åter försöka blinkande processen,. Om enheten inte känns igen, klicka på “Min telefon var inte upptäcks” -knappen och fortsätta försöket återhämtningsprocessen.

Det verkar vara en brist på minne i Lumia 520 och Lumia 525 är bakom bricking av några av enheterna, efter ägarna installerat en Windows 10 Teknisk förhandsvisning bygga namnges 10051, frigörs genom Microsofts testare Snabb lane.

I en uppdatering på sin Windows Insider webbplatsen för programmet på fredag, sade Microsoft endast en “liten del” av Lumia 520 och 521 enheter påverkades.

Microsoft förra veckan drog ner test bygga för Lumia 520, 525, och 526, efter rapporter om att några av de mobiltelefoner började bli oanvändbara, vanligtvis efter att ha använt Microsofts Windows Phone Recovery Tool (WPRT) att rulla tillbaka till Windows Phone 8.1. Berörda enheter lämnades med “ingen direkt väg för en slutanvändare att kontrollera sin enhet”, sade Microsoft.

Microsofts “Snabb lane” bygga sin Windows 10 Technical Preview har visat sig vara för mycket att hantera för sina low-end Lumia enheter.

Enligt företagets inledande undersökning, misslyckades enheter visas antingen en röd Nokia-logotypen eller en svart skärm och skulle vara annars inte svarar.

Utbyggnaden för dessa enheter är fortfarande tillgänglig, men Microsoft verkar ha hittat källan till problemet: återvinning verktyget flytta data alltför snabbt för low-end Lumia enheter.

“Det upptäcktes att vissa enheter har problem med att acceptera återhämtning bilddata som blinkade. De datablock var för stor för vissa enheter att hantera, och minnet på enheten har problem med den hastighet med vilken data skrivs . kort sagt, var enheter blir för mycket data, för snabbt. Detta skulle orsaka fel som den nya programvaran är skadad “, sade Microsoft.

De goda nyheterna, enligt Microsoft, är att inte alla enheter av dessa modeller kommer sannolikt att flaga ut.

Microsofts nya Windows 10 mobila test build innehåller nu Spartan, Microsofts nästa Windows 10 Mobile prov bygga på väg att stödja majoriteten av Windows-telefoner, Adobe hjälper Microsoft att öppna upp Project Spartan webbstandarder

Microsoft har nu släppt långsammare version av WPRT (version 1.2.4) att enheterna kan hantera.

“Vi kommer att sänka storleken på datablocken som matas till anordningen under återhämtning (sänkning från 2MB ner till 128KB), och vi kommer också att bromsa dataskrivhastigheten (från 8MB / s till 5 MB / sek). Tester har visat lovande resultat från dessa förändringar “, sade Microsoft.

Men även med de uppdaterade återvinning verktyg, finns det en varning. “Det finns ingen garanti för att användningen av denna uppdaterade version av verktyget kommer att återhämta en redan murad enhet”, sade Microsoft.

Även återhämtningen kan vara annorlunda för enheter som uppvisar röda Nokia-logotypen mot dem med en svart skärm. För enheter i den förstnämnda kategorin, Microsoft rekommenderar att användare

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Företaget kommer inte att åter släppa teknisk förhandsvisning bygga för berörda produkter till dess slutfört ytterligare verkliga tester.

“När vi är säkra på resultaten, kommer vi vända vägen uppdatering igen för dessa enheter,” den sade.

Windows 10

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell