Otellini på IDF: Innovation skiftar när tekniken växer bortom PC

En dag, jag vill kunna strömma musik när du simmar. Jag skulle också vilja kunna titta på en filmpremiär – från min bil. Och skulle det inte vara häftigt om det fanns teknik som tillät datorer att fixa sig.

Ingen säger att Intel kommer att bygga den tekniska plattformen för att göra denna typ av saker att hända snart. Men fantasin som skapar ny teknik är gränslös och det är det som håller Intel Innovation för framtiden.

Credit: Stephen Shankland, webbplatsen Nyheter

Under öppnings anförande på Intel Developer Forum i San Francisco, VD och ordförande Paul Otellini lämnade deltagarna med ett enkelt budskap: vi ska hålla nyskapande på teknikfronten och du hålla bygga nästa stora saker. I själva verket, körde han hem budskapet att, med hjälp av standarder teknik, vill Intel utvecklare att kunna bara bygga en gång, inte för flera plattformar.

Grundtonen var centrerad kring idén om förändrade krav, ett kontinuum av teknik om man så vill. Det brukade vara, Otellini sade att allt var centrerad runt datorn. Idag är det inte längre fallet, Marknaden har skiftat och vuxit och behovet av datorkraft är överallt. Det är konsument prylar såsom netbooks, bärbara spelenheter och webbaktiverade handdatorer. Men det finns också enheter som är affärskritiska inom det medicinska området, funktioner som driver förändring inom fordonsindustrin, kräver för digital skyltning och även ett intresse för ny teknik för Las Vegas spelautomater.

Det är en annan tid nu, sade han. Det brukade vara så att chip-teknik fokuserades kring hastighet, storlek och förbättrad batteritid. Idag differentiators i produkter kommer i form av bandbredd, användargränssnitt och, ja, till och med förmågan att tweet. De enheter som människor använder – om en smartphone eller en netbook eller en plasma-TV – alla måste arbeta tillsammans i en sömlös sätt. Och nyckeln, sade han, är programvaran.

Programvaran binder denna kontinuum tillsammans “, sade Otellini.” Det tar bort barriären.

Under de senaste åren, har Intel förvärvat tio företag inom mjukvaruområdet för att få de verktyg som gör det möjligt för utvecklare att göra mer. Och med ankomsten av Windows 7 nästa månad, kommer allmänheten slutligen uppleva innovation som pågått bakom kulisserna – snabbare starterna och bättre energisparfunktioner, bland annat.

Otellini kallas Windows 7 en “första klassens operativsystem” som kan få igång ett uppsving i den tekniska branschen. Netbooks som bygger på Atom-processor och intresset för dem har varit “häpnadsväckande, en tillväxtfaktor för Intel och branschen.” Han föreställer industrin fortsätter att växa – och utvecklas – med ankomsten av Windows 7, den fortsatta intresset för mobila enheter och gränslösa fantasi utvecklare som är avsett för att bygga nästa stora grej.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck