OwnCloud debuterar moln verktyg för att ge organisationer mer kontroll över File Sync och programvara

OwnCloud nyligen släppt den senaste versionen av ownCloud Community Edition med ett antal förbättringar användbarhet, prestanda och integration.

Baserat på ett projekt med öppen källkod med samma namn, den ownCloud File Sync och dela programvara, iordningställas på lokaler, erbjuder inte bara användarna större kontroll, men också tillåter organisationer att integrera befintliga säkerhet, lagring, övervakning och rapporteringsverktyg, medan fortfarande dra nytta av programvarans enkelhet och flexibilitet.

Fil synkronisering och dela tjänster som Dropbox, Google Docs, och Box har revolutionerat sättet användare dela information. Dessa moln-baserade tjänster gör det enkelt att dela filer med rena gränssnitt och till synes oändliga mängder av lagring. Men inte alla vill lämna över sin information till en tjänsteleverantör – för dem som föredrar att styra hur och var deras data lagras, det finns ownCloud.

OwnCloud kommer i en fri, Community Edition och företaget kommer att lansera en kommersiellt stöd Enterprise Edition av programvaran i det andra kvartalet. Denna version kommer att rikta företags IT-avdelningar i behov av den lokala fil synkronisering och dela för känsliga företagsdata. Företaget uppskattar att det har mer än 750.000 användare över hela världen idag.

I det senaste erbjudandet har användargränssnittet effektiviserats, så att huvudbanan navigeringspanelen är nu klart skiljer sig från i appar navigering, säger Markus Rex, vd för ownCloud. Och det sätt på vilket programvarans inställningar läggs ut har moderniserats, vilket gör det lättare att skilja personliga inställningar från appspecifika inställningar, sade han.

“Vi har helt ändrat designen med ett mycket förenklat gränssnitt så att du kan skilja navigationselement och fokusera på vad du vill arbeta med, i stället för att distrahera från det”, sade Rex.

Denna version av ownCloud har också en borttagna filer app som låter användare återställa oavsiktligt raderade filer och mappar, och förbättrad app ledningen så att appar från tredje part kan lätt installeras från centrala apps förvaret och automatiskt bort från servern, om funktionshindrade. Dessutom ingår en ny sökmotor som låter användare hitta filer som lagras av både namn och innehåll, tack vare Lucene -baserade fulltext sökmotor app, och en ny antivirus har tillstånd av Clam AV skannar uppladdade filer efter skadlig kod. Den här versionen innehåller också förbättrade kontakter, kalender och bokmärken, sade Rex.

Prestandafördelar i denna utgåva kommer från förbättrad fil cache och snabbare synkronisering av skrivbordet klient, enligt företagets tjänstemän. Externt monterad filsystem som Google Drive, Dropbox, och FTP kan skannas på efterfrågan och i bakgrunden för att öka prestandan. Och hybridmoln kan skapas genom att blanda och matcha lagring, tack vare filsystem abstraktion som erbjuder större flexibilitet och bättre prestanda.

“Du kan komma till data i alla dina data silor från en plats på en mobil klient eller skrivbordsklient, så att du kan komma till filer som du kanske inte kunna få tillgång till på annat sätt från dessa enheter”, säger Rex.

Den här versionen har förbättrad integration med LDAP och Active Directory och en förbättrad extern lagringsenhet app för att öka prestanda integrerad sekundär lagring, inklusive Dropbox, Swift, FTP, Google Docs, Amazon S3, WebDAV och externa ownCloud servrar.

BriefingsDirect bidrags Cara Garretson förutsatt redaktionella stöd och forskning på det här inlägget. Hon kan nås på Linkedin.

 berättelser

Moln, mobila föra nytt värde för agila utvecklingsmetoder, även i lagom stora bitar, Komplexitet från bi data och molntrender gör arkitektur verktyg som Archimate och TOGAF mer kraftfull, säger expertpanel, NetIQ avslöjar två apparater för bättre kontroll tillgång till hävstångs moln och sociala medier användning, Big Data framgång beror på bättre riskhanteringsmetoder som FAIR, säger konferenspanel, Convercent moln app syftar till att hjälpa arbetsgivare att genomföra, mäta och hastigheten värderingar och kultur

Moln, mobila föra nytt värde för agila utvecklingsmetoder, även i lagom stora bitar

Komplexitet från bi data- och molntrender gör arkitektur verktyg som Archimate och TOGAF mer kraftfull, säger expertpanel

NetIQ avslöjar två apparater för bättre kontroll tillgång till hävstångs moln och sociala medier användning

Big Data framgång beror på bättre riskhanteringsmetoder som FAIR, säger konferenspaneldeltagare

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Nya egenskaper

Convercent moln app syftar till att hjälpa arbetsgivare att genomföra, mäta och betygsätta företagets värderingar och kultur

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin