Polisen bur ‘Fluffi Bunni “misstänkt

New Scotland Yard sade onsdagen den greps 24-åriga Lynn Htun på en London kongresscentret, platsen för Infosecurity Europe 2003, en av Europas största mässor för Internet och datornätverk säkerhet.

I en tid när webbplatser av många organisationer är hackat på en daglig basis, dessa intrång stod ut. De vandaliserats webbsidor genom ofta ett meddelande längs raderna “denna webbplats är nu kontrolleras av Fluffi Bunni” bredvid en bild av en uppstoppad rosa kanin.

Fluffi Bunni är en av de mest mystiska figurer i hacking panorama. Han väljer specifika mål. Hans hacka är mycket effektiva “, säger Roberto Preatoni, grundare av Zone-H, ett företag som övervakar och registrerar Internet hacka attacker.

Htun, en brittisk medborgare, inte hade tagits ut sent som för sent onsdag med några datorrelaterade brott.

Polisen sade att han greps tisdag av tjänstemän från Computer Crime Unit i New Scotland Yard på en teckningsoption för att hoppa ett framträdande på Guildford Crown Court, där han skulle visas för en obesläktad förfalskning kostnad.

En brottsbekämpande källa sade utredningen fortsatte som myndigheterna försöker avgöra om Fluffi Bunni var ett verk av en enda person eller en grupp, som kan leda till andra gripanden och avgöra om Htun debiteras.

Gripandet gjordes mitt i rörelse i en mässa utställning golvet på tisdag eftermiddag och gick i stort sett obemärkt förbi massor av säkerhetsföretag som visar den senaste intrångsdetektering programvara och tjänster.

Story Copyright; © 2003 Reuters Limited;. All rights reserved.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer