Poweroid.com 8202 Review

Dessa dagar, £ 2000 får du en hel del dator och 8202 från Poweroid.com – en systembyggare som specialiserat sig på high-end hårdvara – är definitivt en hel del dator. Det kan finnas en vogue i vissa kretsar för små-formfaktor PC, men 8202 är mer Leviathan än Lilleputtlandet. Inne i 8202: s imponerande svart och röd LIVREKLÄDD fall lurar en 3.2GHz, 800MHz-FSB Pentium 4, en gigabyte minne, 128 MB Radeon 9800 Pro grafikkort, dubbla hårddiskar ger 286GB lagringsutrymme och mycket mer. Om du vill ha en väl konstruerad dator som ska köra ett brett spektrum av krävande applikationer med lätthet, så ska du ge Poweroid.com 8202 en titt. Det får inte representera absoluta framkanten av stationära PC-teknik (för att du tittar på en 64-bitars Athlon 64 FX-51-systemet), men du får mycket för pengarna.

Design, The 8202 är inbyggd i en imponerande stor och fast Thermal Xaser III låda, som är klar i svart med röda accenter på frontpanelen. Allt känns bra och solid – särskilt gångjärnsdörr som skyddar de externa enhetsfack, som är en rejäl plåt. Du kan låsa upp hela frontpanelen (dörr och alla) för att få tillgång till tre av de fyra 5.25in. enhetsfack – enheterna helt enkelt glida in och ut på plaststyrskenor. Tillgång till fallet i sig är inte utan verktyg, men det finns bara två skruvar för att ta bort,. Den översta 5.25in facket kan nås med frontpanelen dörren stängd, och i vår konfiguration denna vik ligger en styrenhet för PC kylsystem. Ser mer ut som en bit av 70-talet hi-fi växel än en high-end PC komponent, ger denna enhet vreden för att justera hastigheten på upp till fyra fläktar, plus en LED-skärm som visar aktuell CPU-temperaturen och den användardefinierade kritiska temperaturen över vilken ett larm utlöses. Om du ser detta som en lite over the top, kan du passa en alternativ enhet i denna vik – en breakout panel för en high-end ljudkort, till exempel, eller en multi-format flash kortläsare,. Inne i fallet du hittar en swing-out side-fan panel som ska inrymma två fläktar (en var monterad i vårt system). Väskan har två ytterligare fläktar, en på baksidan och en på toppen. Vid användning kan 8202 inte beskrivas som tyst – särskilt när fläktarna uppskruvad till max. Men det är inte den bullrigaste PC vi har undersökt,. På toppen av fallet finns en liten fjäder öppen dörr som döljer en FireWire-port, två USB 2.0-portar samt mikrofon och hörlurar.

Funktioner, The 8202 är uppbyggd kring ett ASUS P4C800 moderkort, utrustade med en 3,2 GHz, 800 MHz front side bus (FSB) Pentium 4-processor och Intel 875P chipset. Två av de fyra DIMM är upptagna av 512 PC3200 DDR-moduler, vilket ger en imponerande totalt 1 GB minne, lagring tillhandahålls av två hårddiskar: a. 250GB, 7,200rpm Ultra-ATA / 100-enhet och en 36GB, 10,000rpm Serial-ATA-enhet, båda från Western Digital. Den resulterande 286GB av högpresterande diskkapacitet bör vara tillräckligt för de flesta människor. Men om din aptit för program och data är verkligen allvarligt, då en ytterligare fyra interna 3.5in. enheter kan monteras. Moderkortet har en Promise RAID-kontroller som stöder RAID0 (striping) och RAID1 (spegling), även om detta inte var anställd i konfigurationen översynen,. När det gäller flyttbara media är orolig, det finns en snabb 16X DVD-ROM-enhet från Sony, och en multi-format DVD-brännare från NEC, som skriver / skriver DVD + R / RW och DVD-R / RW-media (vid 4X / 2,4x och 4X / 2X respektive). Om du fortfarande i äldre flyttbara media, det finns en diskettenhet också,. Den P4C800 moderkort ger fem PCI-platser, varav tre ockuperade i vår systemet – med en 56 Kbps modem, en 4-portars NEC PCI-to- USB Open Host controller och en Canopus ADVC-1394 digital video converter kort. Detta lämnar två PCI-kortplatser gratis – det finns inget ljudkort, som 6-kanals 5.1-surroundljud är integrerad på moderkortet, tillsammans med Gigabit Ethernet-anslutning, du är osannolikt att ta slut hamnar på denna maskin.. Moderkortet ger seriell, parallell, SP / DIF digital ljudutgång, line-in, line-out och mikrofon, plus FireWire (9-pin), Ethernet (RJ-45) och fyra USB 2.0-portar. Sedan finns det Canopus kortet med 9-stift och 4-stifts FireWire, analog ljud (L / R) och analog video i (S-video), inte att förglömma kvartetten extra USB-portar på PCI controller. Vi är inte färdiga med USB-portar, men eftersom det finns fyra mer på frontpanelen och ytterligare två i toppen (tillsammans med en annan FireWire-port). Det gör en slutsumma på 14 USB och fyra FireWire-portar – tillräckligt för att ansluta en veritabel skog av kringutrustning,. Moderkortet är AGP Pro / 8X slot rymmer en högpresterande grafikaccelerator i form av ATI Radeon 9800 Pro, med 128 MB video-RAM. Inga klagomål om detta, och ingen om Iiyama. AS4821DT 18in. TFT-skärm det paras ihop med. Denna högkvalitativa skärmen har en upplösning på 1280 med 1024 pixlar och ger utmärkt bildkvalitet – även med snabbrörliga spel och video,. Indata och navigations arbetsuppgifter hanteras av Logitechs Cordless Desktop Optical, vilket bidrar till att kraftigt minska mängd fast på skrivbordet. Det finns gott om trådar som deltar i Creative Inspire 6700 6.1 surroundljud högtalarsystem – men du får en bra kvalitet ljudupplevelse från dem.

Prestanda, Förutsägbart är Poweroid 8202 ett utmärkt artist – trots allt har en 3.2GHz processor, en gigabyte RAM och en 7,200rpm primär hårddisk. Både dess Winstone poäng (Business och skapa innehåll) är det högsta vi har ännu registrerats, slog det tidigare prestanda champ – Dells 3GHz Dimension 8300 – med stor marginal. Det är rimligt att säga att vanliga applikationer som Microsoft Office kommer att köras som en blixt, medan avancerade program som Adobe Photoshop eller Premiere kommer att utföra mycket väl,. När det gäller spel och 3D-prestanda i allmänhet, det Poweroid 8202 är ingen slöfock heller. Tack vare 128MB ATI Radeon 9800 Pro, levererar den ett rekord 3DMark 2001 SE poäng på nästan 18.000 – igen slå på samma sätt utrustade Dell Dimension 8300, men inte av en sådan marginal som i ansökningsbaserade tester,. För de flesta ändamål är ombord 5.1-surroundljud fullt tillräcklig. Men om du funderar på att anpassa Poweroid 8202 för allvarlig inspelning arbete, kan du överväga att montera en high-end ljudkort som Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro med sin egen kontakt bay.

Service och support, för en måttlig stort företag erbjuder Poweroid bra stöd. Den 8202 levereras med en tvåårig på plats delar och arbete garanti, telefonsupport som erbjuds, och webbplatsen ger ett bra utbud av rådgivnings artiklar, FAQ och nedladdningar.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator