Priset på fullständig hårddiskkryptering: $ 232 per användare per år

Är det värt att använda fullständig hårddiskkryptering (FDE)? Enligt forskning som utförts av Ponemon Institute (finansierat av WinMagic), fördelarna uppväger kostnaderna.

Rapporten, “Total Cost of Ownership för Full Disk Encryption,” bygger på en undersökning av 1335 IT och IT-säkerhet individer i USA, den brittiska, Tyskland och Japan och tittar på de kostnader och fördelar som är förknippade med FDE.

Kryptering är viktigt att minska skador som orsakats av dataintrång, som överensstämmer med integritet och dataskydd regler och bevara varumärke och rykte “, hävdar rapporten.” För att göra rationella beslut om optimal användning av kryptering, är det viktigt att förstå den totala ägandekostnaden (TCO). Detta gäller i synnerhet lösningar som tros vara gratis men kan ha betydligt högre TCO än kommersiella produkter “.

Enligt rapporten, kostnaderna beror på ett antal faktorer. Först är organisationens storlek: ju större organisation, desto lägre kostnader. En annan variabel är industrin. Kraftigt reglerade branscher som finansiella tjänster har de högsta kostnaderna, medan mindre reglerade branscher som underhållning har de lägsta kostnaderna.

Vad som är intressant i rapporten är upptäckten att den dyraste aspekten av FDE är inte krypterings hårdvara eller mjukvara, men “användaren tid uppstått drifts dator med FDE”. Med andra ord, den ökade tid det tar starta och stänga av ett system med FDE.

Summeras kostnaderna för FDE träna på $ 232 per användare per år i USA Detta stiger till $ 264 per användare per år i Japan.

Så, om det kostar $ 232 per användare per år, vad är fördelarna? Efter några allvarliga siffertuggande som används extrapoleringar från undersökningen uppskattar Ponemon de kostnadsbesparingar från minskad dataintrång exponering vara $ 4650.

Sammanfattningsvis konstateras i rapporten att “värdet av FDE långt uppväger kostnaderna med en faktor 4-20 beroende på region”. Den fortsätter med att påpeka att “användaren och IT-kostnader för att bygga och driva en fullständig hårddiskkryptering lösning är mycket högre än den rena mjukvaru kostnad”.

Detta, hävdar rapporten, “kastar nytt ljus över påstås” fria “krypteringslösning som kommer med operativsystem” som “kan ha en betydligt högre TCO jämfört med kommersiella FDE lösningar som har en minimal påverkan på IT-processer och användarnas produktivitet”.

Ponemon Institute.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip