QLD hälsa måste stoppa systemet docknings lön

Queensland Industrial Relations Commission (QIRC) har beställt Queensland hälsa att sluta göra otillåtna avdrag från de anställdas löner, som problem med utrullningen av byråns nya lönesystemet fortsätter.

Queensland Sjuksköterskor Union (QNU) kallade Queensland hälsa till ett möte på QIRC går att ta itu med medlems farhågor om att SAP-baserade lönesystemet hade gjort avdrag från de anställda det felaktigt bedöms ha överbetalda.

Anställda som hade underbetald med hjälp av löne hade fått ad-hoc-betalningar. Systemet hade tagit dessa ad hoc-betalningar som överbetalningar över den normala lönen, och hade dragit det beloppet från den anställdes nästa lön check.

Queensland hälsa hävdade att det kunde inte stänga av den automatiska avdrag inslag i det nya systemet. Dock sade QIRC kommissionär John Thompson måste vara avstängd när funktionen var i strid med Industrial Relations Act Queensland 1999, som anger att avdrag från en anställds lön på grund av tidigare överbetalningar först måste förhandlas med den anställde.

Andra riktningar från förhandlingen ingår med uppgifter om det exakta beloppet varje anställd hade betalats sedan mars införandet av det nya systemet vid nästa möte den 2 juni och försäkringar om att gruppcertifikat utfärdas vid slutet av detta budgetår spegla varje Queensland hälsa arbetstagarens verkliga resultat.

Queensland hälsa har inte svarat på begäran om kommentar vid skrivande stund.

KPMG har granskat genomförandet av lönesystemet, med den första rapport som släpptes tidigare denna månad. Den andra rapporten beror de närmaste månaderna.

(Första sidan bild Fotograf: Lubbock Heart Hospital bild av brykmantra, CC BY-SA 2.0)

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze