Ransomware låser nu din smarta TV – och sedan kräver Apple iTunes gåvor

Malware kommer att låsa en enhetens skärm och visar sedan en lösen meddelande på det lokala språket, påstås från US Cyber ​​polis eller annan brottsbekämpande myndighet.

Malware forskare vid Trend Micro har upptäckt en ny variant av Ransomware som låser upp Android smartphones och Android-TV.

Flocker, vilket är en förkortning för Frantic Locker, har utgjort ett hot mot Android smartphones sedan maj 2015 men en version av flera tusen varianter har nu fått möjligheten att infektera smarta TV-apparater.

Malware kommer att låsa en enhetens skärm och visar sedan en lösen meddelande på det lokala språket, påstås från US Cyber ​​polis eller annan brottsbekämpande myndighet.

Det är otäckt, men du behöver inte hållas som gisslan av den.

Därefter kräver det $ 200 i iTunes presentkort för att låsa upp infekterade enheten. Trend Micro säger malware fungerar på samma sätt på Android smarta TV som det gör på smartphones.

Flocker är konfigurerad för att undvika enheter i vissa regioner och kommer inte att låsa en enhet om den upptäcker en plats i Kazakstan, Azerbajdzjan, Bulgarien, Georgien, Ungern, Ukraina, Ryssland, Armenien och Vitryssland.

Om skadlig kod installeras på enheter utanför dessa länder, kommer det att vänta i 30 minuter innan du begär enhet administratörsbehörighet. Om användaren avvisar begäran, visar malware en falsk systemuppdatering skärmen.

Lyckligtvis går detta variant av skadlig kod inte kryptera filer på en infekterad enhet. Ändå kommer det hävert av data från enheten, inklusive kontakter, telefonnumret, information om enheten, och plats.

Det är inte klart från Trend Micro rapport hur en smart TV skulle vara smittad, men företaget konstaterar att typiskt Ransomware anländer via SMS eller skadliga länkar.

Det är också möjligt för mer tekniskt sinnade användare att avinstallera Ransomware efter avlägsnande dess enhet administratörsbehörighet.

“Om en Android-TV blir smittad, föreslår vi att användaren kommer i kontakt med enhetens återförsäljare för lösning vid första. Ett annat sätt att ta bort skadliga program är möjlig om användaren kan aktivera ADB felsökning” Trend Micro förklarar.

Ransomware är nu det största it-hot, undvika Ransomware är inte så svårt, universitet ger i till $ 20.000 Ransomware efterfrågan

Användare kan ansluta sin enhet med en dator och starta ADB skalet och exekvera kommandot “PM tydlig% fp%”. Detta dödar Ransomware processen och låser skärmen. Användarna kan sedan inaktivera enheten admin privilegium till ansökan och avinstallera appen.

Det är inte den första delen av skadlig kod för smarta TV-apparater, men fungerar som en påminnelse om att angripare bakom elakare krypto Ransomware kan expandera från datorer och smartphones till andra anslutna smarta enheter i hemmet.

Eftersom smarta TV-apparater kör en webbläsare, kan de också bli oavsiktliga mål av skadlig kod avsedd för persondatorer, som ny forskning av Kaspersky har markerat.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Ransomware

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund