Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder recension

Den bärbara laddstationen Romoss är ett monster av en laddningsstation. Till att börja med är det en mycket större än förväntat. Lådan det kommer i åtgärder 14 x 7 x 10 tum.

Laddstationen själv mäter 308mm x 144mm x 132 mm (12,1 x 5,6 x 5,2 inches). Stationen kan ladda upp till åtta 10000 mAh batteriladdare samtidigt.

Varje batteriladdare har två USB-laddning portar. Det finns ingen snabbladdning port på batteriet.

Om du vill ta ut mer än åtta batterier i taget kan du länka de bärbara laddningsstationer i serie upp till fyra stationer. Detta kommer att ge dig 32 batterier från ett eluttag.

Batterierna laddas snabbt på stationen – även om de ser ut som disco ljus medan alla åtta laddas. Varje batteri har en fyra LED statusindikatorer längst upp som blinkar vid laddning.

Inuti lådan är en “fri laddning” vägg klistermärke och 15 bord klistermärken.

Jag testade detta med en grupp vänner på en musikfestival. Jag laddade alla åtta batterier med laddstationen natten och tog alla batterierna till festivalområdet.

För fem dagar använde vi Romoss laddare för att fylla våra mobila enheter och använt våra telefoner som vanligt. Jag återvände med tre laddare fortfarande på full laddning och endast en laddare under 25 procent.

Romoss specialiserat sig på laddare, adaptrar och kraft banker. Det placerar laddstationen ett sätt att dra trafik till butiken för att hjälpa dig att öka i butiksförsäljning. Det kommer även att erbjuda skräddarsydda stationer betalt för ditt företag.

En bekymrar jag hade med laddstationen var att jag inte kunde använda stationen för att ladda något annat batteri. Romoss säger att denna metod för induktiv laddning innebär att batterierna inte blir stulen av användarna eftersom de bara kan laddas i laddningsstationen själv.

Detta är en riktigt bra idé om du planerar att använda detta i en kommersiell miljö, men inte så bra om du har en stash av kraft bankerna att ta ut hemma.

Du skulle vara bättre med en multi-port väggladdare istället. Företag med en lokal kundkrets skulle ha nytta av att ha en av dessa laddstationer på plats.

Märken kan erbjuda en snabbladdning till sina kunder när de går runt i butiken – eller låna ut dem till köpcentret. Fixpunkt laddstationer innebär att du behöver lämna din telefon inlåst medan den laddar. Den Romoss blir det här problemet.

Utställningar, konferenser och festivaler kan erbjuda denna service till sina kunder under händelsen och se till att kraft bankerna tillbaka i slutet av händelsen genom att ta ut en liten insättning.

De induktiva laddnings kontakter innebär att laddare är ingen användning utan stationen.

Företag som vill lägga ett extra lager av kundservice till deras erbjudande kan använda Romoss. När jag behöver absolut en quick fix effekt för min döende batteri, skulle jag gärna vilja veta att en av dessa laddstationer är i närheten.

Den Romoss skapar mervärde för små företag som vill bygga relationer med sina kunder. Varje lokalt företag bör ha en.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator