Reda ut förvirringen om PaaS

Att övervinna någon skepsis Platform as a Service kommer att kräva mer av ett operativt fokus. Som diskuterats i vår sista, post, det finns en hel del “dev” i PaaS, men inte tillräckligt “ops.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Nyligen JP Morgenthal, chef för cloud computing och DevOps praxis på Perficient (och en lång tid affärssystem tanke ledare), ledde en BrightTalk paneldiskussion om främjande av PaaS antagande skeptiska företag. Han fick sällskap av Ed Anuff, Apigee, Sean Allen, OutSystems och Sarbjeet Johal av Unified Cloud.

Den första utmaningen är att definitionerna av PaaS tenderar att vara relativt skumma, och ofta överlappar med Infrastructure as a Service. (Även Wikipedia definition av PaaS flaggas med “flera frågor.”) Hjälpa till att sparka igång diskussionen, definierat Allen PaaS som “en molnbaserad tjänst som integrerar och hanterar alla aspekter av din ansökan stack …. något som gör att dig att bygga molnbaserade applikationer utan att behöva oroa lagring eller andra stapelbaserade komponenter. ” Johal tillägger att PaaS är sannolikt att ses i implementationer som “Hadoop som en tjänst, data knaprande som en tjänst eller integration som en tjänst.

Räkna med denna osäkerhet att fortsätta, även genom 2015, som Gartner förutspår kommer att bli året för PaaS. “Den PaaS marknaden kommer att gå igenom ett antal steg i relativt snabb följd,” Allen förutspår. “Om du tar en titt på produktifiering trycket i IaaS priskrig mellan Google och Amazon Web Services, kommer de att behöva differentiera sitt erbjudande, och de kommer att gå fastigheterna. Och att gå fastigheterna, de är kommer att behöva att konsumera den nedre änden av PaaS marknaden.

Detta oskärpa mellan IaaS och PaaS kommer sannolikt att fortsätta under lång tid framöver, fortsätter Allen. “Skillnaden mellan en PaaS som en Heroku och vad du får från Amazon är med nödvändighet kommer att konvergera. Du kommer att se en hel del specifika användningsfall PaaSes att fortsätta. Saker som Docker är redan orsakar en hel del störningar i både IaaS utrymme och PaaS utrymme, och jag tror att det kommer att fortsätta att ha en viss inverkan också. ”

Räkna med att se betydande tryck – och rörelse – att öppna upp fler aspekter av PaaS till driftsidan av IT. “Att främja produktionssidan, utvecklare och operationer folk måste sitta tillsammans – vi kallar det DevOps dessa dagar,” Johal stater. Verksamheten människor “måste se tydliga fördelen att kommer genom utbildning, och gör en pilot på ett enkelt program -. Ett tudelat program som är enklare till sin natur – och prova det och distribuera den och se fördelarna med att .

Sättet att främja PaaS är att “övertyga och visa verksamhetens människor att detta nya sätt att göra det ger betydande värde som inte matchas av ökad risk,” Allen håller med. “Ta en titt på risk belöningar scenario, och visa dem värdet av deras sömnlösa nätter minimeras med en övergång till en ny metod.

Lösningsmängden är inte redo ännu, dock. “Just nu att det sätt som det är det är inte riktigt DevOps i en låda ännu”, säger Anuff. “Det är hammare och spik och skiftnycklar i en låda som hjälper dig att skapa DevOps metoder till en viss grad. De största hindren är stuprören. PaaS kan spela en mycket viktig roll där.

Paneldeltagarna är överens om att PaaS marknaden kommer att gå igenom ett brett spektrum av adoption. “Det måste vara lite mer konsekvens kring en särskild plattform för att ge dig viss tillförsikt var att investera”, säger Morgenthal. “År 2015 kommer det att vara långsam tillväxt. Jag har inte hört någon säga PaaS är döda vid ankomsten eller att PaaS är död, länge leve PaaS. Det är ett gott tecken. Det är fortfarande klättra en kulle, och vi får se där den växer.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin