Respekt för regler: Australiens banker och de reformer sekretess

Nu när, reformer av lagen om integritetsskydd, har trätt i kraft, har Australiens fyra storbankerna varit tvungna att ge full insyn på vilken information de samlar sig om sina kunder, hur det samlas in, och hur den används.

Bortsett från de vanliga identitetsuppgifter och kontaktuppgifter, andra vanliga personuppgifter bankerna samlar om sina kunder inkluderar kön, civilstånd, och finansiell information, såsom skatte filnummer.

Commonwealth Bank noterade i sin sekretesspolicy som online och mobila applikationer ger det möjlighet att också samla plats-eller verksamhetsbaserad information om sina kunder. Detta inkluderar IP-adress, telefonnummer, och om en användare har tillgång till webbplatser från tredje part. Det medger att det ibland samla webbaserad information via cookies.

Dessutom, i förekommande fall, till exempel för försäkringsändamål, hälsoinformation samlas av alla banker, också.

“Vi samlar in information om dig från andra, såsom tjänsteleverantörer, agenter, rådgivare, mäklare, arbetsgivare eller familjemedlemmar” CBA skrev i sin sekretesspolicy.

“Till exempel, om du ansöker om kredit, kan vi behöva skaffa en kredit rapport från ett kreditupplysnings kroppen. Om du ansöka om liv eller inkomst skydd försäkring, vi kan samla medicinska och livsstils information från dig eller dina sjukvårdspersonal.”

På samma sätt, National Australia Bank sade att det samlar “annan information” som den anser “nödvändiga”.

“Ibland måste vi samla in känslig information om dig, till exempel i förhållande till vissa försäkringsansökningar. Detta kan innehålla saker som läkarundersökningar, medicinska rapporter samråd, eller annan information om din hälsa”, säger NAB, som endast kan samla känslig information om individer med deras samtycke som en del av de nya reformer.

Bankerna är också att dra nytta av allmänt tillgänglig information om individer. Till exempel, från offentliga register, sociala medier, eller all information som tillhandahålls av tredje part.

För Westpac och St George, som har samma sekretesspolicy, har de definierade personuppgifter som “någon information eller åsikt om en identifierad person eller en person som rimligen kan identifieras av sin information”. De noterar också att de begränsas av lagen om integritetsskydd för att samla in känslig information om en persons religion, ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, kriminalregister, och sexuell läggning.

“Generellt har vi bara samla denna typ av information om det är nödvändigt att förse dig med en viss produkt eller tjänst och du har samtyckt till att insamling”, säger Westpac.

Till exempel kan vi samla in hälsouppgifter om dig att bearbeta en fordran enligt en försäkring eller samla röst biometrisk information för att verifiera din identitet eller godkänna transaktioner.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

De förklaringar som de fyra stora i deras integritetspolicy för att hjälpa kunder att förstå varför de behöver ovanstående information är relativt lika. De båda hävdar att informationen ger dem möjlighet att själva bedöma och identifiera lämpliga produkter och tjänster för privatpersoner, vilket kommer att bidra till att förbättra sin relation med sina kunder, liksom kundernas bankerfarenhet.

Både Westpac och St George tyder på att om individer begränsar deras tillgång till information som de begär, då de “inte kan leverera alla dessa tjänster på ett effektivt sätt”.

Samtidigt bankerna motivera sin informationsinsamling för att hantera och använda informationen för att undersöka eventuella aktiviteter bedrägeri, uppfylla juridiska skyldigheter som banker och hjälpa myndigheter och brottsbekämpande organ eller regulatorer.

Medan ändringarna har utformats för att ge större rättigheter till enskilda, det finns några ögonbryn raisers om hur bankerna har tolkat detta.

Till exempel, kunder har nu rätt att begära från organisationer tillgång till sin personliga information. Men för Commonwealth Bank kunder, kan de få tillgång till “grundläggande information” genom att besöka en gren, gå online eller ringa dem, som ofta inte kommer att medföra en avgift, men i vissa fall kan banken ta ut en tillträdesavgift, beroende på den tid som spenderas på “lokalisera, sammanställa och förklara informationen” som efterfrågas.

“I allmänhet tillgång avgift baserad på en timtaxa plus eventuella kopiering kostnader eller andra out-of-utlägg. Du måste göra betalningen innan vi börjar, om du inte har auktoriserat oss att debitera kontot” Commonwealth banken beskriver i sin politik.

Dessutom individer har nu möjlighet att välja att ta emot direkta marknadskommunikation som en del av de reformer integritet. I enlighet med detta, NAB, till exempel, sa att det kommer att bearbeta en persons begäran om att välja bort sin direkt marknadsföring, men kommer att göra det “så snart som möjligt”.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar