RIM: s Playbook prissänkningar: fortfarande inte tillräckligt tack vare HP: s styrplattan

Research in Motion har inlett sin prissänkningar på Playbook på allvar och hur många enheter flyttar kommer att gå en lång väg att belysa bestående skador från HP: s styrplattan brand försäljning.

Om ni minns, HP avbröt plattan och likvideras inventering med en 16GB versionen kommer för $ 99. HP försäljning började en bit av en frenesi. Den största lärdomen från styrplattan försäljning är att prisfrågor — en hel del.

Ange RIM. Företaget på sin sista resultat samtal sa att det skulle sänka priserna och erbjuda kampanjer för att flytta spelböcker. I sin senaste kvartalet, RIM skeppas 200.000 spelböcker eller ungefär hälften av vad som förväntades. Den Playbook är ännu en RIM strejk ut.

Nu RIM erbjuder en 7-tums 16GB Wi-Fi Playbook för $ 299 med en $ 100 kupong och $ 100 rabatt. Min första reaktion: $ 299 är fortfarande alltför hög. Staples, Office Depot och Best Buy erbjuder sänkningarna Playbook pris.

Tänk på att Amazons Kindle tablett kommer — kanske så snart som onsdag. Denna anordning, som sannolikt kommer att få en bättre ekosystem runt det — kunde gå för $ 250 toppar.

Mot bakgrund av dessa rörliga delar, skulle jag behöver Playbook att komma in på $ 199 för att få mig intresserad. Även då är det en sträcka.

Som 2011 går in i sitt sista kvartal, kommer skadorna från HP: s styrplattan försäljning blir uppenbara. Armén av tabletter kämpar för att upend Apples iPad kommer att behöva få billigare bråttom. RIM kommer att behöva gå lägre om man vill flytta enheter.

Här är utsikten från Staples

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand