Rimini Street krossar det i Q4 2011

Tredje part underhåll leverantör Rimini Street avvecklas 2011 slår alla tidigare rekord för intäkterna, förutbetalda intäkter, bokningar och antalet kunder. Med siffrorna

Företaget säger sig ha tagit marknadsandelar från alla stora Oracle linjer dvs JD Edwards, Peoplesoft och Oracle tillsammans med någon dragning kommer från SAP-kunder.

Även om Rimini Street fortfarande en elritsa i omfattningen av saker, är det att $ 394.000.000 på lång sikt bokning eftersläpning som fångar ögat. Som det står i pressmeddelandet, den typen av nummer utgör grunden för att bygga en mycket stabil verksamhet.

Sett från en annan vinkel, kan du också hävda att det ger en lins till värdet av relativt stabila ERP miljöer där kunder inte förutse att uppgradera kraftigt under en lång tid framöver. Detta är skyldig att sätta press på de mega leverantörer i det långa loppet.

Just nu, SAP och Oracle i synnerhet kan bara titta på och undrar vad den totala inverkan på deras verksamhet kommer att vara. Rimini Street är klart kunna köra en snabbt växande verksamhet till halva kostnaden för kunden att de vill ta betalt. Perversely och frånvarande av tydliga strategier migrations för bättre system, blir Rimini Street oavsiktlig mottagaren av mega leverantörernas krav på Bollinger champagne prissättning i underhålls intäkter.

Men Rimini Street är bara en av många potentiella friare för mega säljaren kunden plånbok. Mycket rider på huruvida företaget framgångsrikt försvarar Oracle rättegången. Vi förväntar oss att se de första domstols skärmytslingar senare i år, i vad som kommer att bli en långdragen strid.

: Rimini Street inlägg rekordresultat (2010)

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Under det sista kvartalet, avslutat den 28 transaktioner värderade till $ 110.000.000 försäljnings bokningar, en ökning med 126% jämfört med året innan,. För helåret ökade försäljningen bokning Orderstocken ökade från 220.000.000 $ till $ 394.000.000, en höjning med 79% jämfört med år,. årliga intäkter mätt med normala redovisningsprinciper var norr om $ 33.000.000, 32% högre än 2010., fjärde kvartalet intäkter uppgick till kvartals register över $ 9.000.000, en 29% ökning jämfört med året innan,. förutbetalda intäkter ökade med 36% jämfört med året innan,. Den genomsnittliga kontraktstiden ökade till 15 år, genomsnittliga försäljningspriset ökade 86% jämfört med året innan.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar