Rimini Street landning stora referenskunder: Underhåll tipping point nära?

Rimini Street kan närmar sig en brytpunkt som några stora företag registrerar dig för sina tredjeparts stödtjänster.

I en intervju, Rimini Street VD Seth Ravin (höger) — som var läger med sin glada band av chefer tvärs över gatan från SAP Sapphire-konferensen i Orlando — namngav några referenskunder.

Dennis Howlett och jag satt med Ravin för ungefär en timme. Våra stora frågor kretsade kring Rimini Street fart, Ravin modell att anställa erfarna ingenjörer, tidpunkten för en tredje part stöd tipping point, ett drag att erbjuda kärn löneskatt programvara på en licensierad basis och Oracle stämningsansökan mot bolaget.

: Erfarenhet trumf ungdomar på Rimini Street

Howlett omfattas Rimini Street syn på talang, men viktig punkt för mitt ändamål var bolagets flytt för att nämna sina tunga hitters. Låt oss inse det: Stora företag är trött på att betala rejäl support- och underhållsavgifter till Oracle och SAP. Den stora frågan kretsar kring den kritiska punkten till stöd tredje part. Min arbets teori är att vissa Rimini kunder kommer sannolikt inte att tala offentligt, eftersom de är oroliga för programvara revisioner samt ta en träff på licensiering någon annanstans. Många företag licensiera flera produkter från både SAP och Oracle.

Ravin inte avslöja denna teori och han var inte säker på att IT-branschen är en tipping point på stöd från tredje part. Men till Rimini Street flytta nämna några större kunder kommer att ge andra företag förtroende. “Jag tror inte att vi är på den kritiska punkten (för att stödja tredje part) ännu, men någon gång du inte kan mobba din kund för alltid”, säger Ravin.

Dessutom: Rimini Street avfyras tillbaka på Oracle hävdar “konkurrensbegränsande taktik”

Bland de stora offentliga kunder som använder Rimini Street för stöd från tredje part: Yum Brands, Deutsche Post / DHL, PETCO, PetSmart, Dicks Sporting Goods, Arbys, Alcatel-Lucent, National Grid och EDF Plc. De flesta av dessa företag har Oracle applikationer och använder Rimini Street för stöd. “Dessa företag är mycket stor, konservativ och inte vill göra uppgraderingar 3 gånger per decennium eftersom det är dyrt,” sade Ravin.

Ravin s föraning är att denna nedgång permanent har förändrat roll IT. Kort sagt, CFO och CIO är försiktiga med big-bang-projekt med tanke på bekostnad. Spelet är att skära i budgeten för underhåll och sedan hoppa till något nytt, säger People till Oracle Fusion, någon gång i framtiden. Under tiden kommer dessa kunder mjölk sina befintliga applikationer för 7 till 10 år. “Det är en svår fråga om programvara ROI”, säger Ravin. “Vår modell kunder inte har stora implementeringar pågår.

Lägg upp och Rimini har nu 23 kunder för stöd från tredje part i Fortune 500. Det är inte en underström ännu, men det är en oroande tecken till stora företag företag som har 92 procent vinstmarginaler på underhåll.

Enkelt uttryckt, du kan se hotet Rimini skulle innebära för Oracle. Hotet mot SAP är lite lägre för nu eftersom Riminis fokus på de kunder bara har börjat.

Elefanten i rummet var Oracle stämning. Ravin sade rättegången är för närvarande i “tennis fas” där de två sidorna volleying pappersarbete. Ravin sade Rimini och Oracle ifrågasätter de påståenden och bevis. Det finns en möjlighet att 10 av Oracles 13 påståenden skulle kunna avfärdas. Vi vet mer om Rimini yrkande om avvisning Oracle påståenden i cirka sex veckor eller så.

Oracle stämmer Rimini Street, hävdar “massiv stöld”, är stöd från tredje part död, Rimini Street Oracle: räcker det, Rimini Street går efter SAP stöd

Oracle-Rimini stämning är kritisk. Om Oracle inte kan spåra ur Rimini i domstol, kommer den tredje parten underhåll modell etableras och fler stora kunder kommer att följa. Nedre raden: Oracle och Rimini är redan i krig över det tredje scenariot part underhåll. Det kriget kommer bara att eskalera som Rimini rullar ut fler supporttjänster. Bli inte förvånad om Rimini riktar Oracle E-Business Suite för stöd från tredje part.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion