São Paulo datanörd få löneförhöjning efter strejk

Den brasilianska Ministry of Labor har beviljat en löneökning till teknik anställda av företag med säte i delstaten São Paulo följande; en strejk och en, domstol kamp som varade i flera månader.

De ursprungliga kraven från nästan 100.000 fackligt representerade, São Paulo-baserade IT-proffs var kärnan i förhandlingar som, startade i december 2013. och inkluderade en 10 procent löneökning, dagliga måltider subventioner av R $ 17 ($ 7,60), moderskap lämna 180 dagar, bidrag till privata vård lock och vinst aktieprogram.

Efter flera förhandlingsrundor med organ som företräder arbetsgivarna, de datanörd hamnade få ett svar på sina huvudkrav på måndag (30), men det slutliga utslaget föll förväntningarna. En 7,5 procent löneökning beviljades, tillsammans med dagliga måltider subventioner av R $ 15 ($ 6,70).

Dessutom kommer varje IT-företag i delstaten São Paulo har att presentera resultatet aktieprogram till sin personal i år.

Seprosp, det organ som representerar tech arbetsgivare, hade erbjudit en 6,2 procent löneförhöjning, dagliga måltider subventioner av R $ 14 ($ 6,30) för företag som sysselsätter mer än 50 anställda och vinstandelsplaner för företag med fler än 30 anställda.

Vid den tiden Seprosp president Luigi Nese berättade webbplatsen, en del av arbetarnas krav var “svårt att uppfylla.

Alla de uppdaterade villkoren kommer att retroaktivt från januari 1. Arbetsgivare kommer också att tvingas betala personal för dagen av strejken den 21 februari stabilitet slående anställda – som är, något arbetsgivare union Seprosp försökte förhindra, – bibehölls .

Eftersom strejken São Paulo datanörd ägde rum i februari, ministeriet för Labor begärde ett tillfälligt förbud mot åtgärden förrän ett beslut inrättades en gemensam nämnare mellan personal och arbetsgivare. Mellan strejken fjädring och det slutliga beslutet domstol denna vecka, över 500 avtal ägde rum mellan arbetarfacket och teknikföretag för att säkerställa de villkor som nu gäller för alla företag i staten.

“Med över 500 avtal som undertecknades [mellan arbetarfacket och företag] vi lyckats bevisa att arbetsgivare facket var fel när det sägs att IT-företagen inte hade råd bättre löner och förmåner för sina anställda”, säger ordföranden i Sindpd, kroppen representerar de yrkesverksamma, Antonio Neto.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer