Second hand tech kommer inte kannibalisera primärmarknaden

I stället för att hålla den andrahandsmarknaden i förakt, leverantörer IT ska se fördelarna detta industrisegment kan ha på sitt varumärke och förmåga att konkurrera konkurrerande produktutbud på marknaden.

Mike Sheldon, VD för Network Hardware Resale, erkände att förstahands försäljningskanaler ibland konkurrerar med andrahandsmarknaden för samma försäljning, vilket leder till spänningar mellan de två marknaderna. Hans företag har specialiserat sig på att sälja renoverade nätverksutrustning, med särskild inriktning på Cisco Systems utrustning.

Trots konkurrerande intressen, Sheldon konstaterade att fördelarna med att ha en stark och sund andrahandsmarknaden uppväger oro primära leverantörer har om effekterna på deras inkomster. “Ett levande andrahandsmarknaden har ett betydande mervärde till varumärket, genom lägre leasinghastigheter och högre upplevd varumärke, på grund av det högre restvärde [genereras av försäljning av utrustning]”, förklarade han.

Begagnad utrustning försäljning kan också hjälpa dominerande varumärken konkurrerar mot billigare, inträdesnivå konkurrenter, sade han och pekade på ett scenario där billigare, begagnade Cisco produktutbud kan bättre rival Hewlett-Packard Procurve eller Huawei.

“De flesta tillverkare erkänner att de hellre en kund köpa en begagnad del av sin egen utrustning, än en ny bit av konkurrenternas utrustning”, konstaterade han.

Han tillade att kunderna ska se begagnade produkter som en del av företagets leveranskedja och inte som en potentiell ersättning av ny IT-utrustning.

Genom att kombinera traditionella primära källor och begagnade leverantörer, IT-chefer inte bara ha fler alternativ att välja mellan ny och begagnad utrustning, de kan också välja snabbare produktleverans, och billigare underhåll eller äldre utrustning som inte längre på marknaden, han sa.

För företag som överväger begagnad utrustning, Sheldon konstaterade att utbudet av kvalitet och värde är stort, precis som det är med ny IT-utrustning marknaden. “Stick med en väl betraktas stor, support och serviceinriktat företag, och det finns lite att oroa sig i antingen den primära eller sekundära marknader”, tillade han.

För andrahands IT-marknaden, i synnerhet, sade han garanti och säljarens medel, inklusive finansiella, tekniska och serviceresurser, är de två viktigaste variablerna företagskunder bör ta del av.

Mjukvaruföretag tro något annat, men medan hårdvara IT-produkter kan renoveras och säljs utan mycket krångel, men detsamma kan inte sägas om mjukvarumarknaden på grund av licensrestriktioner.

Till exempel, en amerikansk domstol i september slog fast att en begagnad programleverantören inte kan sälja oöppnad Autodesk han hade köpt från kontor och garage försäljning, enligt en Associated Press rapport eftersom han köpt produkten utan uttryckligen att acceptera licensavtalet tillämpas på den ursprungliga köpare. Detta köpeavtal beskrivs att rätten att installera programvara från Autodesk var licensieras, säljs inte.

Vissa begagnade mjukvaruföretag, dock lyckats kringgå licensavtal. Under 2008 en begagnad programvara återförsäljare hittat ett kryphål i Microsofts licensavtal och säljs Preowned programvara köps före 2007 – innan kryphål var ansluten.

Spelare i videospelsbranschen motsätter också andrahandsförsäljning, där vissa spelutgivare hade försökt att hejda begagnade försäljning genom att använda engångskoder för att låsa upp multiplayer-läget för nya spel. Ett spel utgivare, men tog en annan monter. Take-Two ordförande, Strauss Zelnick, enligt uppgift sade konsumenter bör inte straffas för att köpa begagnade spel. Istället sade han utgivare bör ge spelarna en anledning att köpa nya titlar genom att göra och marknadsföring kvalitet spelinnehåll.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela