Singapore börjar MOOC att tågdata forskare

Singapores Infocomm Development Authority (IDA) har sparkat av första klass för sig mooc-kurs (MOOC) i uppgiftsvetenskap, som en del av landets ansträngningar att stöta upp skill i en sektor som beräknas se ökande efterfrågan.

Den första ringde på onsdag med mer än 350 registranter som deltar i kursen, utformad för yrkesverksamma som kommer från olika industri bakgrunder inklusive IT, hälsovård, finans och utbildning.

Land introducerar olika initiativ som en del av sitt mål att bli världens första smarta nation, inklusive ett smart nation operativsystem och pilotförsök på en angiven bostads-business egendom.

Värdera statistik från McKinsey, IDA sade att USA enbart kommer att möta en brist på 140.000 till 190.000 fackmän inom uppgiftsvetenskap och analyser 2018. Genom MOOC, Singapore syftar till att se till att det blir en färdig leverans av relevant kompetens för att stödja landets; ambitionen att vara en “smart nation”, där data och dataanalys kommer att spela en viktig roll.

Proffs med sådana skill förväntas också tjäna mellan $ 80.000 och $ 180.000 per år, säger Ida.

Online klasser tillhandahålls genom sin partner och US MOOC leverantör Coursera och inkluderar vecka i klassen sessioner som täcker delkurser. Dessa kommer att ledas av yrkesmän som frivilligt sin tid som kurs handledare för att vägleda, svara på frågor och leda diskussioner med deltagarna.

Bestående 10 moduler för olika uppgifter vetenskap ämnen, kommer kursen att genomföras under 10 månader. En bedömning kommer att hållas i slutet av de första nio moduler med en hörnsten projekt som skall läggas fram i slutet av den sista modulen. Deltagare som genomför kursen får ett intyg om prestation från Johns Hopkins University.

IDA sa 60 procent av kursregis är yrkesverksamma med minst fem års arbetslivserfarenhet.

“MOOCs är bra komplement till en traditionell universitetsutbildning, erbjuder prisvärda och tillgängliga medel för yrkesverksamma att uppgradera sig och lära sig nya färdigheter. Ingenstans är detta sannare än i Singapore, som har den högsta andelen deltagande per internetanvändare i något land i världen och störst genomslag per capita i Asien-Stillahavsområdet, överträffar större marknader som Kina och Indien “, säger Koh Pang Wei, Coursera chef för produkthantering för universitets produkt.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer