Singpost förpackningar i en annan $ 206 investeringar från Alibaba

Kinas Alibaba Group ökar sin andel och investeringar i Singapore Post (Singpost), pumpa i US $ 206.450.000 för att driva utvecklingen av infrastruktur och tjänster e-handel i regionen.

Den kinesiska e-handel jätte investerar uppskattningsvis S $ 92.000.000 (US $ 67.850.000) för en 34 procent av aktierna i Singpost-dotterbolag Quantium Solutions International (QSI), som tillhandahåller e-handel logistik och uppfyllandet tjänster, inklusive lagring i Asien-Stillahavsområdet område.

Efter investeringen kommer QSI bli ett joint venture mellan Alibaba och Singpost – som kommer att behålla en 66 procent av aktierna i bolaget – och peka på nya medel för att öka sin infrastruktur och tjänster. Det kommer också att ge en plattform för de två företagen att samarbeta, utnyttja QSI e-handel lagerhållning, sista-mile leveranstjänster, bland andra.

Dessutom kommer Alibaba förvärva nya aktier värda 5 procent av Singpost befintliga aktiekapital, för S $ 187.100.000 (US $ 138.600.000), båda företagen sade i ett gemensamt uttalande onsdag. Detta kommer att öka kinesiska bolagets aktie från 10,23 procent till 14,51 procent, är dock köp av nya aktier fortfarande är föremål för godkännande från Infocomm Development Authority och Singpost aktieägare.

De nya investeringsplaner följer investeringar Alibaba initiativ i Singpost kännagavs i maj 2014 som uppgick till S $ 312.500.000 (US $ 230.830.000). De båda parterna hade då diskuterats möjligheten att sätta upp en joint venture samband med globala e-handelslogistik.

Dagens tillkännagivande presenterade också planer på att inrätta en gemensam styrgrupp för att utbyta kunskap och knacka varandras expertis för att förbättra effektiviteten och integrationen av e-handelslogistiktjänster.

Singpost ordförande Lim Ho Kee sade: “Som en tillhandahållare av posttjänster, vi är på en brinnande plattform, inför en global nedgång i post intäkter med trender som e-substitution och livsstilsförändringar Det är en win-win-situation för oss båda eftersom. vi delar liknande mål och har en naturlig plats mellan vår verksamhet i Asien. ”

Alibaba vd Daniel Zhang tillade:. “Under det senaste året har Alibaba och Singpost samarbetat för att utforska gränsöverskridande e-handelns möjligheter och skapat en serie av skräddarsydda logistiklösningar på olika marknader Denna ytterligare investeringar i Singpost och etablering av ett joint venture betyda vårt engagemang i att utöka vår globala logistik fotavtryck, vilket i sin tur kommer att hjälpa kinesiska företag att sälja, och globala varumärken leverera, lättare runt om i världen. ”

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard