SiTF uppmanar S’pore prop att stödja företag

Singapore InfoComm Technology Federation (SiTF) har uppmanat Singapores regering att lägga större fokus på att skapa marknaden under den ekonomiska nedgången och fortsätta att främja Singapore som en IT-hubb.

Branschorganisationen sade i ett pressmeddelande, har överlämnats till regeringen resultaten av sin senaste undersökning som fann 60 procent av företagen är optimistiska om affärer i år, men de tillfrågade var också ute efter att regeringen för stöd.

Företagen är angelägna om att få statligt stöd för att minska kostnaderna, till exempel genom inkomstskatt och moms (varor och tjänster skatt) [nedskärningar], och att få finansiering genom högre bidrag och subventioner “, sade SiTF.

SiTF ordförande Tan Yen Yen sade: “Regeringen bör lägga större fokus på att skapa marknaden under denna tuffa period och fortsätta att främja Singapore som en IT-hubb, datacenter och regional HQ.

Det är viktigt att det totala värdet av etablering i Singapore gentemot kostnaderna för verksamheten är fortfarande attraktivt för utländska företag.

Tan tillade att SiTF vädjar till regeringen att utforska nya områden för investeringar, till exempel grön IT.

Undersökningen, som genomförts bland 86 MNC (multinationella företag) och lokala IT-företag, fann att förutom den positiva resultatprognos, hälften av de lokala IT-företag har för avsikt att fortsätta med utländska expansionsplaner.

Anställningsplaner fortsätter också, med hälften av lokala företag och en tredjedel av multinationella tillfrågade anger detta. Försäljning och marknadsföring, IT och ingenjörs positioner är särskilt varma, konstaterade undersökningen.

Dock kommer företagens kostnader skalas ned i linje med den dystra prognosen. “Organisationer ser över sina budgetar och resor är det första området att de kommer att se till att minska kostnaderna. MNC är minst villiga att minska utgifterna för utbildning, en indikation på att nedgången är en möjlighet för arbetstagare upp skicklighet”, sade SiTF.

Tan sade: “Effekterna av ökande företagens kostnader är en giltig oro och detta är ett lämpligt tillfälle för företag, särskilt i små och medelstora (små och medelstora företag) sektorn att anta InfoComm teknik för att minska kostnaderna och öka effektiviteten.”

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela