Skulle det spela andra fiol?

När det blir tufft, det blir att gå … ut genom dörren, är det.

Under de senaste åren har tech budgetar antingen skurit ned eller projekt sätta på sparlåga i arbetet med att hantera den dystra marknadsklimat.

Även med ekonomisk återhämtning, många företag idag förblir försiktiga om hur mycket investeringar de pumpar in i deras IT-initiativ, utan istället valt att rulla ut endast kritisk underhåll och låg risk småskaliga projekt.

Det finns mycket starkare fokus på avkastning på investeringen (ROI) och varje IT dollar måste motiveras innan CIO ges klartecken.

Detta var tydligt i den senaste hemsidan Asia IT prioriteringar Survey där 90,1 procent av de tillfrågade pekade på kostnadsbesparingar som högsta prioritet, vid sidan av att öka produktiviteten på 90,8 procent. Fördes i juli tillfrågade undersökningen 3.657 IT beslutsfattare över Asien-Stillahavsområdet, inklusive Singapore, Kina, Malaysia och Indien.

Graeme Philipson, forskningschef vid anslutning Forskning som analyserade enkätdata, konstaterade att företagen i regionen fortsatte att betona behovet av effektivitet och att göra mer med mindre. De noterade en starkare krav på att motivera en IT-utgifter – detta trots att över hälften av de tillfrågade hade större IT-budgetar för att leka med under det senaste året.

Philipson observerade: “Den existerar främst som en möjliggörande teknik, inte som ett mål i sig med den relativa förfall av många tekniker, med fortsatt negativa ekonomiska förhållanden och med en ökad önskan att se snabbare och mer synliga ROI, IT prioriteringar i allt större utsträckning. en baksätet till affärsmässiga prioriteringar. sådan är världen av IT-investeringar i 21-talet. ”

Industri bevakare har länge talat om behovet av att det ska vara i linje med verksamhetens krav så det är bra att se att företagen nu sätter detta i praktiken.

Teknik introducerades för första gången i företagsmiljön i första hand för att förbättra arbetsprocesser och effektivitet, vilket gör att organisationer att bättre fokusera på sin kärnkompetens. Denna vision ibland fick förkommer, särskilt under det senaste decenniet som såg en spännande angrepp av cool prylar och teknik som introduceras på marknaden.

Men kommer den ökade medvetenheten om verklig ROI driva till slut alltför långt tillbaka i “baksätet”, som Philipson beskrivs?

CIO: er bör inse vikten av att säkerställa varje IT-dollar de söker från styrelsen är berättigad och nödvändig för verksamheten. Identifiera avkastningen, både materiella och immateriella, är kritisk, eftersom det kommer att bidra till endast teknik som är i stånd att ge verkligt värde för bolaget införs och genomförs.

Men om CIO befinner sig spenderar större delen av sina dagar på kontoret bakom en kulram, kan de hamna föreslå IT initiativ garanterade och omedelbara ekonomisk avkastning – och ofta är dessa sedan länge etablerade tekniker med en beprövad historia. Denna ganska mycket utesluter yngre, mindre mogna men mer innovativ teknik som kan ge företag sina välbehövliga konkurrensfördel.

Jag är ganska säker för varje 10 idéer lik av Google och Apple har experimenterat i sina FoU-labb, kommer endast en så småningom se dagsljus.

Även om det är sant att det inte ska ta centers, bör det inte spela andra fiol antingen i någon organisation som vill leda på marknaden konkurrerar i. I stället bör den spela en stödjande roll, som gör det möjligt för företag att inte bara uppnå bättre effektivitet men också införa nya produkter och tjänster som det annars inte skulle kunna utan hjälp av tekniken.

När allt kommer omkring är även stödjande aktörer redovisas till Oscars.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT