Skulle företaget välja e-handel eller social handel?

Det är inte en slump att de framgångsrika restauranger i din stad (oavsett var det råkar vara) förmodligen ligger i nära anslutning till varandra. Konkurrensen är en sund sak. När allt kommer omkring, visste du att det latinska bakgrunden för ordet “tävla” betyder möts. Som i, tar det mer än ett företag eller verksamhet för att bygga en fungerande marknad.

På Internet, naturligtvis, kommer du inte nödvändigtvis en garanterad granne att hjälpa till med att bygga synlighet för ditt företags e-handel skyltfönster.

Ingenjörer från Google Wallet-teamet erbjuda några enkla men viktiga tips för att bygga mobila upplevelser handel på I / O 2013.

Visst är sökalgoritmer blir smartare varje dag i deras strävan att hjälpa individer att hitta produkter och tjänster som är lokal till dem. Men det är förmodligen meningsfullt att placera ditt företag i bättre sammanhang. Det är därför, till exempel, så många antikhandlare strömmade till eBay i sin linda och varför det finns specifika marknadsplatser som anordnas över Amazonas-plattformen.

Men allt jag tror att mindre företag kommer att finna det fördelaktigt att samlas på platser som är betydligt mer anpassade till deras behov. Den egentliga exempel på detta (åtminstone så långt för mig personligen) är förmodligen Etsy, marknaden byggts upp för att stödja den lokala hantverk rörelse.

Nyligen hade jag en chans att tala med VD för en annan nisch marknaden, en som dykt upp för att stödja den växande marknaden för jakt, fiske och utomhus redskap. Webbplatsen, som kallas öppna vidderna, hoppas kunna använda sociala medieexponering för att öka försäljningen för den relativt fragmenterad gemenskap av återförsäljare och tillverkare som tjänar detta utrymme.

“Vi vill hjälpa den där killen som gör beten ut ur hans butik i Texas”, säger Denis O’Dwyer, grundare och VD för Austin-baserade företaget bakom sajten.

Varför i hela världen skulle ett litet företag vill använda en social handelsplats som vidderna snarare än att fokusera enbart på sin egen e-handelsstrategi?

Detta är inte en liten marknad: från och med 2011, vissa federala regeringen statistik tyder på att omkring 37 miljoner amerikaner var inblandade med jakt eller fiske. Varje idrottare tillbringade ungefär $ 2400 per år på sin sport – en estimately $ 90 miljarder dollar per år enligt en annan datapunkt citeras av O’Dwyer. Det har lett till en gemenskap av ca 125.000 medlemmar för vidderna, som av den tid som jag intervjuade honom tidigare i vår.

Varför i hela världen skulle ett litet företag vill använda en social handelsplats som vidderna snarare än att fokusera enbart på sin egen e-handelsstrategi? Här finns flera fördelar, som är specifika för öppna vidderna, men representerar kärnvärdet proposition bakom sociala handelsplatser i allmänhet

Vägas i detta sammanhang, kan det inte vara en dålig idé för ditt företag att ansluta sig med en social handel marknadsplats för sin bransch, särskilt om det skulle vilja öka sin blandning av e-handel till verkliga intäkter.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Tillgång till en kvalificerad gemenskap av köpare: O’Dwyer kallar e-posta “ursprungliga social kanal.” Vidderna använder det regelbundet för att erbjuda erbjudanden på allt från 20 procent till 50 procent av de produkter och tjänster på webbplatsen. Återförsäljare och tillverkare betala webbplatsen en procentsats på varje transaktion, beroende på deras försäljningssatsningen, Social marknadsföring exponering. En av de största gnäller bland småföretagare är att de inte har tillräckligt med tid att vårda sociala medier såsom Twitter eller Facebook . Vidderna faktiskt kommer att hantera detta för sitt varumärke partner, skriver blogginlägg på nätverket och främja leverantörer på Pinterest och Facebook. (Twitter har inte fångats på så snabbt, enligt O’Dwyer.); Inbyggd fördelning: Av de cirka 350 “Brand Partners” som för närvarande använder öppna vidderna, O’Dwyer sa ungefär 225 är små företag som annars skulle tycker att det är svårt att hitta hyllutrymme med en distributör eller återförsäljare.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela