Smarta rummens hjälp hotell konkurrera

CHICAGO – Ett hotellrum stämde upp till perfekt temperatur när gästen öppnar dörren? En touch-the-skärmen säng terminal som öppnar och stänger draperier och stoppar telefonsamtal i röstbrevlådan när gästen tar en tupplur?

Det är några av de framtids är-nu frukterna av teknik dyker upp i logi industrin som konkurrerar om affärsrese dollar.

Utför riggade hotell, nya Fairmont Hotel på Vancouver International Airport i Kanada är den senaste och ett av de mest rikligt utrustade exempel. Enligt INNCOM International Inc. Old Lyme, anslutning., Som utvecklat tekniken system för 392 rum fastighet, har det mer av bolagets fina beslag än alla hotell hittills.

Bland dem, enligt Sarah Geddes, kommunikationsansvarig för fastigheten, är en på rummet rörelsedetektor som låter hotell anställda vet om rummet är upptaget – även om gästen gör ingenting mer fysisk än andas.

Hotell anställda våg en sensor i dörren och om rummet är upptaget, kommer en röd lampa på, säger åt dem att inte bry sig knackar att ta reda på om de kan rengöra rummet eller kontrollera i rummet bar.

Geddes sade undersökningar av affärsresenärer fann att de flesta föredrar avskildhet när i rummet. De skulle hellre avstå med sängar vände på natten, till exempel om de är böjda över en bärbar dator eller på ett konferenssamtal till hemmakontoret.

kontrollera hotell på flygplatsen, The Fairmont Vancouver Airport har en funktion som Geddes tror är unikt för hotell i Nordamerika: Gäster som anländer till flygplatsen kan checka in till hotellet vid kiosker i bagageutlämningen.

Gästen lämnas ett passerkort för rummet och är fri att avvärja för möten. Bagage tas från flygplatsen till rummet.

När registreringen är slutförd INNCOM systemet sparkar i. Det ger rumstemperaturen tillbaka från vad Geddes kallar en “energibesparande läge” till en bekväm nivå, och farstun ljus och en golvlampa är automatiskt tänds Var det gäller frekventa, upprepa gäster, kan inställningar programmeras in och automatiskt aktiveras – temperaturen inställd på där det var när gästen senast besökte, och ljuset han eller hon som oftast används under besöket påslagen.

Draperier kan öppnas eller stängas från en sängterminal, som också kan användas för att vidarekoppla inkommande samtal till röstbrevlådan. När gästen checkar ut, systemvarningar hushållning, att släcka ljuset och returnera rumstemperatur till sin beredskapsnivå.

Få ditt boardingkort i ditt rum, The Fairmont också fakturering sig som det första hotellet i världen som gör att en gäst att checka in för en flygning innan de lämnar rummet. Passagerare på Air Canada och Canadian Airlines International som vistas på hotellet “Entree guld” nivå kan ha en anställd i flygbolaget kommer in i rummet, ge dem ett ombordstigningskort, och ta deras bagage till terminalen.

INNCOM säger flera av sina kontroller system är nu installerade på mer än 30.000 hotellrum. Bland egenskaperna är St Regis i New York, Grand Corso i Wien, Hotel Nikko i Beverly Hills, Caesars Palace i Las Vegas, Opryland i Nashville, Alvear Palace i Buenos Aires, renässansen i Sao Paulo, Ciragan Palace i Istanbul, Atlantis II i Bahamas och Taj Palace i New Delhi.

Rick Quirino, en talesman för INNCOM, sade nästa framsteg i sin företagets teknik kommer förmodligen att vara att integrera den med tillgång till Internet, som ett sätt att ge ännu fler alternativ för gäster.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation