Snart kommer FBI snoka på dina sociala nätverk innan de beviljar säkerhetsprövning

Den amerikanska regeringen anser nu att det är en bra idé att titta på dina Facebook, Twitter, Google, github och Pinterest offentliga sociala nätverk poster innan det ger dig ett jobb.

Fråga mig inte varför det tog så lång tid. Tillbaka när jag arbetade för NASA och Naval Sea Systems Command, hade jag säkerhetsprövning. Jag antar att var jag att ansöka om ett jobb som kräver en frigång dessa dagar, det organ som ansvarar för utredningar säkerhetspersonal skulle vara över mina sociala nätverk som vitt på ris. Tja, skulle du vara fel.

Å andra sidan, är detta samma regering där Kontor av personalledning (OPM) lyckades skaka 21,5 miljoner federala anställda och säkerhet poster.

Den nya så kallade nationella Bakgrund Undersökningar Bureau (NBIB) kommer inte att vara i verksamhet fram till 2018 – om sedan.

Under tiden det nya direktivet från James Clapper, USA chef för nationella underrättelsetjänster, erkänner att sociala medier register kan vara lika viktigt som att intervjua dina vänner och familj för att avgöra om du ska få ett avslut.

Den privata sektorn, naturligtvis, har vetat i åldrar. År 2012, mer än hälften av arbetsgivarna kontroll på potentiella arbetstagarens offentliga register sociala nätverk.

Det foto av dig på Facebook från freshmanår på college med en bong i ena handen och en öl i den andra? Förmodligen inte en bra karriär. Fråga bara NFL värnpliktig Laremy Tunsil hur videon honom röka en bong på Twitter fungerade för honom.

Regeringen har slutligen beslutat kontroll på din offentliga nätet persona är en bra idé också. I direktivet, är utredare befogenhet att titta på dina offentliga register sociala nätverk.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Utredarna kommer inte att tillåtas att be om lösenord eller kräver att du loggar in på ditt konto. Dessutom kan de inte titta på dina privata eller vänner endast meddelanden. Inte heller kan de skapa “honeypot” konton för att försöka lura dig att göra vänner med era undersökare.

Detta är faktiskt mindre invasiv då det privata näringslivet. Vissa företag har pressat blivande hyr att vända sina Facebook lösenord, till exempel, innan man överväger att anställa dem.

Medan fokus i detta nya initiativ är på screening potentiella medarbetare, kan nuvarande personal på också ha sina register kontrolleras när deras säkerhetsprövning kommer upp för förnyelse.

Hur kommer detta att fungera? Bra fråga. För nu DSS och OPM, som mellan dem göra en miljon kontrollerar ett år, kommer att fortsätta att köra säkerhetskontroller clearance. Så småningom kommer det att komma under sfären av NBIB. De exakta mekanismerna för att göra de kontroller som sociala nätverk har ännu inte fastställts.

Efter enorma OPM hacka, Pentagon budgetar $ 615 för ny säkerhetsprövning IT-system, OPM brott fördjupar: 5,6 miljoner federala anställdas fingeravtryck stulen, är berusade Facebook-foton döda dina utsikter till arbete?

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Så, om du funderar på ett jobb som kräver en säkerhetsprövning – eller, för den delen, alla jobb, kanske du vill rensa upp din offentliga nätet ansikte. Din potentiella arbetsgivare kommer inte att vara så förståelse din college frat bröder är om bilderna av kegger och strippa händelsen.

 berättelser

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund