S’pore sjukvårds site hackad över haze

SINGAPORE – Eu Yan Sang webbplats var hackad i morse av en hacker, som uttryckte sitt missnöje över skulden sätta på Indonesien för diset som uppslukade stadsstaten den senaste veckan.

Enligt en rapport om lokal dagligen dag en hacker som namngav sig själv “bambu” defaced webbplatsen med en bild av en skalle och lämnade ett uttalande i indonesiska som när översatt, läs: “Förolämpa inte vårt land bara på grund av somke i luften i ditt land. Du bör inte bara skylla Indonesien för den förorenade luften. Skyll vinden, och som berättade vinden att blåsa till ditt land.

Eu Yan Sang är en Singapore-baserade butikskedja som säljer traditionella kinesiska läkemedel och sjukvårdsprodukter såsom fågelbo, ginseng och Cordyceps. Det har butiker i andra asiatiska marknader, inklusive Kina, Hongkong, Australien och Malaysia, och är noterat på börsen i Singapore.

Företagets webbplats har sedan återhämtat sig.

Bambu uttalande ingår också krav hacking attack “stöd” av Indonesiens J.A.M.5 lag. Enligt Idag rapporten bambu är hacking spree ingår också studymusicinlondon.com och ineltronics.com, som förblir oläsligt när den här historien ades. I indonesiska hänvisar bambu till bambu växt.

Den årliga dis situationen i Singapore, som orsakas av skogsbränder i Indonesien, tog en vändning till det sämre förra veckan när det slog rekord hög förorenande Standards index av 401, vägen förbi farliga nivåer av 300. Amid växande frustration över den försämrade luft kvalitet, Indonesiens koordinerande minister för människors välfärd Agung Laksono – som är ansvarig för sitt lands ansträngningar för att svara på diset krisen – tillrättavisade Singapore för “beter sig som ett barn”.

Indonesien president Susilo Bambang Yudhoyono senare bad om ursäkt för diset, vilket även påverkade Malaysia, och noterade några uttalanden från hans tjänsteinnehavare var onödig.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål