Symantec utökar Security Response nätverk till SEA

SINGAPORE – Symantec på onsdag tillkännager öppningen av dess första Security Response Center i Sydostasien, som kommer att fokusera på att övervaka regionens nätet hotbild och förbättra cyber kunskap.

Företaget säger i ett uttalande att centrum kommer att öka dess regionala täckning och göra det möjligt att “identifiera och analysera nya säkerhetshot på Internet, ger skydd och ger information kommentarer på nya trender som observerats i cyberattacker”.

Under genomgången, Bernard Kwok, Senior Vice President för Asien-Stillahavsområdet och Japan på Symantec, konstaterade att inrätta anläggningen här gör det möjligt för företaget att utnyttja regionens talangpool samt Singapores “världsklass forskningsmiljö”. Symantec kommer att investera S $ 20.000.000 (US $ 16.100.000) i anläggningen under en period av fem år, sade han.

Kwok lagt institutet kommer att vara en “katalysator” för att föra cyber kunnande i Singapore och Sydostasien. “Detta är en win-win för både Symantec och Singapore som cyber kräver ansträngningar både den privata och offentliga sektorn, ett nära samarbete för att öka medvetenheten och bekämpa hotet från it-brott”, sade han.

Företaget valde att inrätta ett säkerhetscenter i Singapore på grund av de olika fördelar landet har, sade Kwok. Singapore är ett regionalt nav för många multinationella företag, har en företagsvänlig miljö med, stark immaterialrätt (IP) skydd och verkställighet, samt stöd från myndigheter såsom Development Board ekonomiska, tillade verkställande.

Fokus på nätverkssäkerhet, moln, avancerad hot, under presentationen, Eugene Teo, chef för säkerhetssvar i Singapore, sade den lokala anläggningen kommer att vara en del av Symantecs 15 säkerhetscentralerna runt om i världen med fyra viktiga centra i Tokyo, Japan, Chengdu, Kina , Dublin, Irland, och Culver City, USA.

Singapore-baserade center kommer att fokusera på att analysera nätverkssäkerhet, moln säkerhet och, avancerade hot svar, sade Teo. Han tillade att Singapore är det tredje landet att ha ett team som arbetar på avancerad hot svar efter Dublin och Culver City.

Den lokala anläggningen har för närvarande 10 anställda “som en start” och har planer på att växa antalet anställda, konstaterade Teo. Han tillade att centrum söker högutbildade IT-personal som kan skriva och återmontera kod och förstå hur program interagerar med varandra.

Ombads att kommentera specifika säkerhetstrender i Sydostasien, Teo sade säkerhetslandskapet är “gränslös och hot är desamma oavsett var användaren befinner sig på”. Däremot konstaterade han att säkerhetshot ökar i form av mål attacker, attacker mot sociala nätverk och den mobila plattformen.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund