Systemet x kommer Xeon E3

IBM har lanserat ett par nya småföretag servrar, både enskilt uttag och avsedd att drivas av den senaste Intel Xeon E3-1200 (Sandy Bridge) processorer. De nya processorerna har en påstådd 30 procent prestanda höjning jämfört med tidigare generations modeller.

En av servrarna är ett torn – System X3100 M4, från endast £ 430 (exklusive moms.). Den andra är en kompakt rackmonterade systemet – System x3250 M4, som kostar från £ 975 (exklusive moms.).

Tydligt syftar till förstagångsserver köpare och små och medelstora kunder som vill uppgradera de nya IBM-servrar liknar dem som införts av Dell, HP och Lenovo tidigare under året.

Specifikationerna är ganska likartade med ett urval av flera fyrkärniga E3-1200 chips, inklusive låg effekt implementeringar med stöd av upp till 32 GB ECC-skyddade DDR3-minne i fyra DIMM-platser. För dem på en budget, kan en dual-core Core i3-processor också specificeras med samma Intel C202 chipset som används på båda, plus styrenheter för sex USB-portar (två på framsidan, fyra på baksidan) och dubbla gigabit Ethernet-portar.

Brist på utrymme innebär oundvikligen skillnader när det gäller lagring. På tornet finns fyra 3.5in. vikar att ta vanliga SATA-diskar, vilket ger en maximal kapacitet på 12 TB. Software RAID (0,1) kommer som standard, och du kan lägga till valfria hårdvara RAID-styrenheter – men utan hot-swap stöd.

1U System x3250 M4 kan bara rymma två 3.5in. SATA-diskar – igen, utan hot-swap stöd – och det finns ingen 2.5in. alternativ. Ange SAS istället, och rackenhet kan utrustas med fyra 2.5in. enheter med hot-swap kapacitet vid behov – om än med ett tak på 2.4TB använder 600GB SAS-enheter från IBM.

Software RAID (0,1) igen kommer som standard, med tillvalsadaptrar för mer avancerade RAID-konfigurationer, precis som på tornet.

1U rackserver har bara två PCI Express-kortplatser för ytterligare expansion, medan tornet har fyra. Båda modellerna är utrustade med en enkel strömförsörjning och komma med IBM Integrated Management Module (IMM) som standard.

De vanliga garantier gäller och vi har blivit lovade prover för en fullständig översyn så snart de är tillgängliga.

alan Stevens

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone