T-Mobile 3G Communication Centre Review

T-Mobile är den tredje brittiska operatören att släppa en 3G datakort, efter liknande lösningar mobila data från Vodafone och Orange tidigare i år. Att differentiera sin produkt (PC Card hårdvara, Merlin U530, är ​​densamma som distribueras med Orange paketet), erbjuder T-Mobile en schablontaxa och buntar anslutning till sitt nätverk av Wi-Fi hot-spots (ett drag nyligen matchas av Vodafone).

Installation och inställning, Installera Novatel kortet visade sig vara mer besvärande än Orange versionen. Den medföljande CD installerat T-Mobile programvara framgångsrikt, men misslyckades med att ladda drivrutiner för kortet. Ett samtal till teknisk support misslyckats med att hitta problemet, men avslöjade att föraren filen var inte på disken. Sedan Novatel webbplats inte ger föraren nedladdningar, och vi informerades av T-Mobiles teknisk support att de inte ger föraren antingen var vi på väg att tillgripa den cd-skiva som medföljde Orange kort för föraren. I själva verket är föraren filen på T-Mobile CD, men gömd i ett installationspaket. Kör detta paket – som T-Mobiles teknisk support tycktes vara omedveten – äntligen installerat kortet, När vi hade installerat kortet upptäckte T-Mobile programvara både GPRS och 3G-nät med lätthet, men beslutade att vår testbädd anteckningsbok. hade ingen Wi-Fi-anslutning. Detta kom som en överraskning, eftersom vår nya Centrino-baserad Toshiba Portégé var verkligen Wi-Fi-utrustade. endast delvis installera om Windows Wi-Fi-nätverk föraren problemet – intermittent, skulle den bärbara datorn vägrar att ansluta till Wi-Fi-nätverk, och vi skulle behöva installera om drivrutinen för att rätta frågor.

Funktioner och prestanda, med alla drivrutiner slutligen installerats och fungerar korrekt, väljer Communication Center programvaran högsta bandbredd alternativ som standard, vilket är Wi-Fi på 11Mbps. Om du inte är inom räckhåll för en Wi-Fi-hotspot, väljer den 3G – som vid tidpunkten för lanseringen, bedömdes vid 128kbps men beror för en uppgradering till 384 kbps (som matchar Vodafone och Orange) senare i år, misslyckas att du är på GPRS på en relativt ödmjuk 56kbps,. en lysdiod på toppen av PC-kortet indikerar tillgängligheten av mobilnät, blinkande blå för 3G och grönt för GPRS, att vända sig till en färg när en anslutning görs. ; en manuell styrning kan du välja en långsammare anslutning bör du vill, med tanke på den nuvarande bristen på roaming mellan Wi-Fi och mobiltelefonnät, kanske du vill välja en lägre bandbredd om du är på resande fot och behöver bibehålla en session,. meddelandet Centre har en rad alternativ för att ställa in konton och applikationer för att använda anslutningarna. Den lagrar lösenord och användarnamn för 3G och ett antal Wi-Fi-konton – ett användarnamn och lösenord för T-Mobiles Wi-Fi hot-spot nätverk erhålls genom att skicka ett SMS till ett nummer som anges i snabbstartguiden. Och ja, kan du skicka SMS från själva programvaran,. Även T-Mobiles 3G-tjänst var, vid tidpunkten för denna översyn, kör betydligt långsammare än både Orange eller Vodafones i praktiken föreföll vara liten skillnad i hastighet. Vi hittade prestanda 3G-anslutning – även vid 128kbps – mer än tillräckligt för att surfa. Det kändes som en bredbandsanslutning och en 10 MB fil laddas ner i mindre än två minuter.

Prissättning, PC Card själv kostar £ 199 från T-Mobile med ett kontrakt (ex moms.). En enda taxa på £ 70 per månad täcker då 3G, GPRS och Wi-Fi-användning. Det finns inga billiga alternativ för människor som bara behöver enstaka 3G eller Wi-Fi-anslutning, även om T-Mobile erbjuder en GPRS-enda lösningen via en annan PC-kort för £ 9,99 och £ 40 per månad. 3G-paketet är tydligt syftar till, och anpassat för mobila yrkesmän som helt enkelt inte har råd att få slut på bandbredd,. Vid första anblicken av det, en enda taxa på £ 70 omfattar all-you-can-eat 3G, GPRS och Wi-Fi. I praktiken, det finstilta innebär en “fair use” politik av 1 GB data per månad, om du överskrider detta kan T-Mobile be dig att minska din användning. Företaget räknar detta är ungefär lika med 200.000 text bara e-post, 25.000 webbsidor, 10.000 stora Word-dokument eller 1000 20-slide PowerPoint-presentationer, som verkar vara en korrekt uppskattning.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator