Tech bakom NSW SES

Det har regnat non-stop för vad som känns som veckor nu, och det är fortfarande kommer ner i hinkar. Du tar upp knäna närmare bröstet för värme, och klamra sig fast i blötläggning-våt filt du räddade innan klättra upp på taket av ditt hus för att undkomma det stigande vattnet. Strömmen går så snabbt, med bilar, båtar, träd och även personer med det. Det är skrika i fjärran, något om en bil under vattnet.

Andrew Edwards, NSW SES Chief Information Officer,. (Credit: webbplatsen Australien, regn, regn och mer regn bild av Trin, Royaltyfri)

Under mycket dåliga översvämningar, kan NSW State Emergency service (SES) tar emot ett samtal för att få hjälp var 7,2 sekunder att plocka folk från deras tak, skära ner träd som har fallit genom sitt vardagsrum och utföra andra allmänna hjälpinsatser. Hur en organisation, som drivs främst av volontärer, hålla jämna steg med den enorma efterfrågan? webbplatsen Australien gick bakom kulisserna med SES att se hur organisationen använder den för att tävla mot klockan för att rädda liv i en nödsituation.

I hjärtat av NSW SES ligger en svindlande kärna av siffror. Kommunikation är nyckeln till att hålla människor säkra. Ta reda på var folk är, och att kunna få dem snabbt kan betyda skillnaden mellan att hitta dem vid liv eller död.

SES drivs av 1200 stationära datorer, bärbara datorer och netbook-enheter, 20 servrar, 450 mobila bredbandskort från Telstra och Optus, 250 nätverksplatser, komplett med routrar, switchar, skrivare och UPS-enheter, 4000 radioapparater, 2000 fasta telefoner, 1000 mobiltelefoner ; 2000 personsökare, och 170 satellittelefoner.

Att hålla alla dessa bitar som arbetar är Andrew Edwards, Chief Information Officer i NSW SES. Edwards anser att medan tekniken är ett användbart verktyg för att hjälpa människor i fara, har korrekta uppgifter – som kartor, väderinformation och landformationer – i en tid av kris är ovärderlig.

Teknik berör nu alla i vår organisation, och om de inser det eller inte. Oavsett om det är GPS-enheter i fordon, telefoner och radioapparater, kartor på väggar, personalinformation, utbildning förvaltning och nätverk och denna typ av sak.

“Vi gör en hel del arbete kring kartläggning, och jag försöker … där jag kan för att presentera komplexa data på ett enkelt sätt”, sade Edwards.

Edwards mest kritiska situation kom i 2007, när staden Newcastle på New South Wales norra kust höll på att misshandlas av de värsta stormarna i över ett sekel. Stormen orsakades av en kraftig lågtryckssystem som mitt framför näsan New South Wales kust under tre dagar – 300 millimeter regn föll på bara dagar i vissa områden. Stormen tog livet av 10 personer, slog ut strömmen till 4000 hem och såg tusentals evakuerades och räddade. Mest känt, förde översvämningar MV Pasha Bulker att slipas bort Newcastles Nobbys Beach, där den stannade i nästan en månad.

NSW SES övervakade statens brygg katastrof från sin 50-säte krishanteringscentret i Wollongong, och tog alla händer på däck för att hantera situationen.

Newcastle svämmade på några timmar, som invånare försökte fly stormdrabbade området. Över 18 dagar, NSW SES fick 72,914 samtal till kris hotline, och lämnas över 19.000 ansökningar om stöd.

SES ständigt kartlagt och mappas katastrofområdet för att rita dem i kris, och visa lag hur man bäst för att navigera i översvämningsdrabbade områden. På mindre än en månad, hade SES skapat 500 operationer kartor för sina volontärer att använda.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Edwards sade att det var under denna tid, när mobil surfning nått en kritisk massa, att räddningstjänsten främsta platsen var under de mest påfrestningar.

SES skrivit 39 uppdateringar av enkla text- och bildbaserad webbplats under loppet av naturkatastrofen, och användare slå det som en orkan. Edwards berättade webbplatsen Australien att omkring 90 GB data utbyttes via hemsidan, och 374 kontakt e-post mottogs. Tjänsten mest trafikerade dag kom den 9 juni 2007, när SES drabbades av 10,701 besök på webbplatsen och 550 ansökningar om stöd varje timme (en var 7,2 sekunder), och en webb-kontakt mail varje 36 minuter.

Det är av denna anledning som Edwards behöver hålla SES “IT elastisk. IT-resurser för SES blir sträckt till bristningsgränsen under en kris – en tid som ingen IT-chef någonsin kan förutse. Tack och lov, har Edwards hittat ett sätt att fixa sin last problem med Amazon molnet.

“Vi brast ut i molnet som en följd av [2007 översvämningar],” Edwards säger, när frågan om lärdomar.

“Vi har vår hemsida i molnet. Det är som värd genom Amazon.com moln, och vår innehållshanteringssystem tillhandahålls genom en NSW regeringens plattform. Vi hade problem med informations röran på vår gamla hemsida. Det började bli lite otymplig, så beslutade vi att skära att alla tillbaka. det kommer ganska bra “, tillade han.

Efter webbplatsens framgångsrika satsningen i molnet, beslutade SES att driva upp e-post i samma riktning, den här gången med hjälp av Microsoft.

“Vi har haft några fantastiska stöd från Microsoft i det, liksom. Vi spelar med Azure, men det första vi flyttade ut i molnet var vår e-post för våra volontärer. Microsoft har gett oss tillgång utan kostnad för deras Live @Edu plattform där. De ger 10.000 medlemmar med adresser “, sade han.

Edwards vet att samtidigt ha data i en kris är viktigt, att få det att lagen på marken är dubbelt så. Tack och lov, Microsoft hjälpte till med det också.

Vi rullade ut Sharepoint 2007, och kallade det “Allas onlinesystem” för att försöka öppna upp ett helt nytt sätt att göra affärer. Vi sätter upp varje enhet med en Sharepoint-webbplats, och vi kan ha bloggar, kalenderhantering, et cetera, och vi har också byggt våra egna platser runt projektledning vi kan använda.

Edwards berättade webbplatsen Australien som han erkänner behovet av datasäkerhet när du flyttar information i molnet, och är alltid medveten om vad som händer där när de hanterar kritisk infrastruktur. För Edwards, fördelarna med cloud är tydliga.

“Jag vet att det har varit en hel del oro om att sätta saker i molnet, men vi tittat på det i termer av kapacitet och förmåga att skala upp [som vi behövde det]. Vad vi finner i vår verksamhet i allt som vi gör, är det dag till dag, det är ganska statisk när det finns ingenting händer, men i en händelse … våra volymer och kapaciteten hos alla våra system går genom taket. molnet och vad molnet försöker göra är en riktigt bra affärsmodell. jag skulle se mycket mer flyttar in i molnet “, sade han.

När det gäller nästa generations teknik är berörda, sade Edwards att SES har arbetat på utbyggnaden alla förutsättningar teknik för att förbättra svarstiden och förmåga sina volontärer, däribland ett projekt för att se SES båtar utrustade med vattentäta GPS-enheter till navigera på nedsänkta gator mer effektivt.

Som med alla organisationer, anställda är ofta den största stötestenen när det gäller utvecklingen av ny teknik. Edwards sade att SES mognar i sin användning av teknik, är det viktigt att se till att personal och, viktigast av allt, volontärer, inte hamna på efterkälken av uppgraderingar, eller känner sig främmande. Han säger att han inte alltid har lyckats i detta avseende.

Vi har en teknik klyftan. Vi har våra unga medlemmar, som kommer in och är helt fantastiska, mycket tekniskt kunniga och vill engagera med hjälp av teknik. Då har jag äldre medlemmar som har varit i organisationen under en lång tid, som används för att göra affärer på samma sätt som vi är nu. Så det handlar om ett mycket nära samarbete med engagerande dem alla, och ta med dem på en resa med mig. Det här är här, och det är här för att hjälpa oss att göra våra jobb bättre. Det är inte bara tala om för dem hur de ska använda det, det handlar om att veta vad det kan göra för dig “, sade Edwards Han tillade att SES vill gärna se fler unga, teknik kunniga människor ansluter sig till organisationen för att hjälpa till..

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck