Telstra lanserar Cloud Gateway, tillägger AWS till molntjänster

Telstra har aviserat ett företag med flera moln anslutning lösning för att stödja användningen av hybridmolntjänster inklusive de från Microsoft, Amazon Web Services (AWS), VMware och IBM.

Lösningen, som kallas Cloud Gateway ger kunderna möjlighet att ansluta direkt till flera offentliga molnmiljöer via Telstras IP-nätverk.

Cloud Gateway gör det möjligt för australiska kunder att ansluta till Microsoft Azure, Office365, AWS, IBM Softlayer, och VMware vCloud Air, medan internationella kunder endast kan få tillgång till AWS och IBM Softlayer för nu.

Enligt Philip Jones, chef för globala produkter och lösningar på Telstra, är hybrid moln en mer effektiv lösning än en enda molntjänst, och moln Gateway stöder säkerhet, prestanda och effektivitet utmaningar som hybridmoln.

“Vi tror att bara för att dessa lösningar är sofistikerade, [det] betyder inte att de också skulle vara komplicerat. Cloud Gateway är Telstras enkelt sätt att ansluta flera moln och skapa hybridmiljöer”, säger Jones.

Telstra är mycket väl positionerat för att hjälpa kunder med hybrid och multi-molnstrategier, som vi föra molnet och i nätet tillsammans. Nätverket är den grundläggande pusselbit som hjälper till att ge en säker och tillförlitlig upplevelse.

Moln Gateway har en lanseringsdatum i juni.

Tillkännagivandet av Cloud Gateway, och tillsättningen av AWS till sin svit av tillgängliga molntjänster följer Telstra i februari meddelade att det skulle vara co-värd en hybrid moln innovationscentrum med AWS och Ericsson.

Tillkännages vid Mobile World Congress (MWC) 2016 i Barcelona, ​​kommer partnerskapet se Ericsson använder AWS “branschexpertis i ett försök att utöka sina egna molnprogram, datacenter och ansökan migration lösningar för att accelerera molnet antagandet för operatörer i beredningen av 5G och Internet of Things (IoT).

Som en del av affären, kommer Ericsson sätta ihop ett team av moln experter som valts från dess 25.000 starka forsknings- och utvecklingsteam, bestående av programdirektörer, lösningar arkitekter och systemingenjörer, som kommer att utbildas i både AWS och Ericsson molnteknik.

AWS kommer att tillhandahålla tjänster, utbildning och lösningar arkitekter för projektet. Ericsson kommer att använda dessa resurser för att skapa och erbjuda molnbaserade lösningar, såsom end-to-end datasäkerhet över molnet, datatrafik ledning över AWS moln, på lokaler infrastruktur och mobila nät, moln och hantering av arbetsbelastningen för både AWS molntjänster och på lokala infrastruktur, och gatewaytjänster som upprätthåller lokaliserade krav för AWS lagringstjänster som används av operatörer reglering och efterlevnad.

Ericsson kommer då att börja öppna moln innovationscentrum i världen, med Telstra påmönstring som den första att samarbeta värd. Centret kommer att vara en del av den australiensiska teleleverantörens Gurrowa Innovation Lab i Melbourne, som lanserades i augusti förra året.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Telstra har fokuserat på molntjänsteutbud av sent, i januari förvärvade det APAC molntjänster företag Kloud och investerat i kinesiska moln företaget Qiniu.

I mars telco meddelade också sina tre mjukvarudefinierad nätverk (SDN) och nätverksfunktion virtualisering (NFV) produkter vid sidan av Cisco för att förbättra molnsäkerhet och global datacenter sammankoppling: Cloud Gateway Protection, Internet Virtual Private Network, och Data Centre Interconnect.

Enligt de två företagen, kommer dessa tre produkter “transformera” och “revolutionera” användning och funktion av moln och managed services.

“SDN och NFV teknik omdefiniera användarupplevelsen på nätet,” Jones sa på den tiden.

Genom att låta oss att övervinna de begränsningar av traditionella nätinfrastruktur ökar mjukvarustyrd kundupplevelser dramatiskt vår smidighet genom att vi snabbt kan skapa nya lösningar, och sätter kontroll av dessa lösningar i händerna på våra kunder.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet