Tesco hyllor smartphone plan, men Hudl två tabletter på grund av “de närmaste veckorna”

Storbritanniens största dagligvarukedja, Tesco, har lagts på is planerar att lansera en billig smartphone, säger att man vill koncentrera sig på en ny version av sin Hudl tablett som beror på att läggas fram inom kort.

Tillbaka i maj meddelade Tesco sina planer på att, få fram en smartphone, efter den framgångsrika lanseringen av Hudl tabletten i september 2013. Men i ett uttalande på bolagets hemsida, Robin Terrell, Tesco flerkanals chef, sade att företaget hade beslutat att sätta telefonen i vänteläge.

Förklara beslutet vidare, sade Terrell att företaget hade varit övertygad om att det “skulle kunna erbjuda kunderna något vi såg saknades på den mobila marknaden: en prisvärd, kvalitet 4G smartphone luren”. Men nu, sade han, är den tekniska sektorn förändras så snabbt att i början av juli, tog han beslutet “att vi skulle sätta telefonen i vänteläge och koncentrera sig på Hudl 2 tablett”.

Android-drivna Hudl finns på Tesco för £ 99, med en mjuk väska kostar £ 3,75. Firman sade den nu har sålt mer än en halv miljon av tabletterna.

Terrell sade Hudl 2 kommer att “förbättrar nästan varje område av sin föregångare, från skärmstorlek till hastighet, design och tillbehör” och sade “möjlighet fortsatt stark i tabletten marknaden”.

Där den första Hudl användes huvudsakligen “som en sekundär enhet”, den Hudl 2 har “förmåga att ta sin plats som kundernas primära tablett i hemmet”, sade han.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Tesco tar på Kindle och iPad med Jelly Bean Android tablett Hudl, Tesco skickar kunder förpackning med nya kassan tech, Virgin Atlantic testar Apples iBeacon på Heathrow

Vidare läsning

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien