? TikForce höjer AU $ 4.5m att relist på ASX

Digital identifiering och kontroll fast TikForce har på tisdag noterat på Australian Securities Exchange (ASX) efter stängning sin omvänt förvärv av Palace Resources, ett företag som tidigare involverade i prospektering av resurser i sydöstra Asien.

Perth-baserade företaget började handel tisdag morgon, efter att höja AU $ 4.500.000 att slutföra bakdörr notering.

Trots att välja det omvända övertagandet banan noteringen var inte jämn segling för TikForce, med noteringen datum som ursprungligen planerat till november förra året.

Enligt TikForce grundare och VD Kevin Baum, höjde bolaget den begärda AU $ 4.500.000 i slutet av förra året, men gjorde det inte uppfyller ASX kravet att ha 300 olika investerare, kommer upp cirka 45 kort.

Baum berättade webbplatsen det var helt enkelt en obekväm kedja av händelser som drog ut processen för Perth start. Han sade när TikForce inledningsvis anges att höja AU $ 4.500.000, det fanns ett antal investerare på marknaden som vill spendera innan kalenderåret var ute. Men efter att inte uppfylla ASX krav och som julen närmade sig, Baum sade att det var för mycket av en risk i att fortsätta.

Vi visste att vi skulle få det avslutade i slutet av December så vi tog ett beslut att gå in i en kompletterande, och på grund av att alla är på semester som vi inte kunde få till kompletterande åtgärder fram till början av januari “, sade han.” Vi tyckte att det var alldeles för riskabelt att köra igenom det då.

Dessutom, Baum sade att en nedgång på marknaden i början av februari såg ett antal potentiella investerare dra ut i sista minuten.

Vid denna tidpunkt vi behövde för att komma tillbaka ut på marknaden och höja kapital igen, som vi avslutat och det är övning som fick oss dit vi är nu “, sade han.” Vi gjorde också beslutet i detta skede för att höja minimum och gå vidare med jobbet.

Ursprungligen var TikForce och Palace resurser ges klartecken att höja AU $ 6.500.000, som består av den erforderliga AU $ 4.500.000 med kapacitet att ta AU $ 2.000.000 över.

“Vi är mycket säkra på att det belopp som vi har tagit upp är tillräckligt för oss att driva verksamheten genom och göra vinst på egen hand”, säger Baum.

Generellt är vi ganska nöjda med där vi är på och jag tror att vi kommer att bedömas efter vad vi gör när det gäller den operativa sidan av verksamheten. Vi hoppas att aktieägarna kommer att få bra värde av sin investering.

Återstående positivt, Baum sade en av fördelarna med noteringsprocessen var att han fick träffa en massa människor i investerarkollektivet.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

“Även om det var definitivt en smärtsam övning, var det också fördelaktigt för oss liksom när det gäller att förstå inte bara företag utan individer i de företag som har en verklig samhörighet”, sade han.

Realistiskt, för en framgångsrik teknisk industri i Australien, är det verkligen genom mäklare gemenskap som vi har människor som förstår detta och kommer att stödja det på lång sikt.

Vi kommer inte att ha en riskkapitalfond som Silicon Valley eller några av de andra platserna, så att vi faktiskt måste arbeta på finansmarknaden har vi – inte det som vi tror att vi ska ha.

Ser fram emot, sade Baum medan TikForce är inte i stånd att släppa några siffror ännu, har det haft en betydande efterfrågan på produkter såsom dess Tik.me plattform.

Vi är mycket säkra på “, sade han.” Vi har en stark och mogen pipeline för oss att nu tjänsten.

Som ett börsnoterat företag lägger till värdet proposition för våra kunder.

TikForce flaggskepp, Tik.me, är ett moln och mobila plattform som förbinder företag med lämpliga entreprenörer och arbetstagare genom skillset, plats och tillgänglighet.

Företaget har tidigare flaggat Australia Post som användare av sina produkter, och Melbourne-baserade tågoperatören Metro använder också Tik.me plattform för att validera entreprenörer som arbetar över dess 869 kilometer nät.

TikForce är närvarande i avancerade förhandlingar med tre andra potentiella kunder att använda sin Tik.me plattform för att kontrollera de kvalifikationer och identitet sina anställda. Företaget berättade aktieägare tisdag dessa kunder är ledare i gemensam konsumtion och entreprenad / arbets hyra branscher där TikForce sade att det finns ett trängande behov av en snabb och kostnadseffektiva lösningar för att säkerställa sina anställda är kompatibla med relevanta lagar och förordningar.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin