Toshiba Kira-101 omdöme: Högupplöst pekskärm, högre pris Review

Ultrabooks har kommit en lång väg sedan deras tidigaste utseende, och den tunna, lätta koncept har hjälpt dem att göra övergången från konsument till branscher. Även Toshiba inriktad på Kira-101 främst till konsumentmarknaden, kan det sitta glatt i vissa företag – trots att passformen beror till viss del på dina anslutningskrav och din budget, eftersom detta är en relativt dyr laptop.

Den Kira 101 har verkligen “wow-faktor” när det gäller hårdvarukonstruktion. Som en ultrabook är det tunn och lätt väger bara 1.35kg och avsmalnande längst fram till 9,5 mm (full dimensioner är 31.6cm med 20.7cm med 0.95-1.98cm). Borstad metall utseende av locket och inne, handledsstöd och tangentbord surround ger en tilltalande enhetlighet till den bärbara datorns utseende, även om försilvrad plasten runt pekplattan är lite “blingy”.

Nära inspektionen visar att karossen är tillverkad av plast i stället för metall, och är inte så tuff som den första ser ut. I synnerhet finns det en del ger i locket. Vi hade hoppats på en mer solid konstruktion från en premie från ultrabook.

Skärmen är en 13,3-tums Toshiba PixelPure enhet med 176-graders betraktningsvinklar i både horisontella och vertikala plan. Vissa kanske tycker skärmen alltför glansiga (du kan enkelt använda skärmen som en spegel med systemet avstängd), men det har en mycket trevlig funktion: en upplösning på 2560 med 1440 pixlar (221ppi). Att arbeta på denna resolution underlättas med en stationär skalningsnivån 150 procent, vilket är standardinställningen. Om du regelbundet kör grafik rika arbetsbelastning, inklusive presentationer, kunde Kira 101 högupplösande display vara en riktig turistattraktion.

Inte bara skärmen erbjuder en hög upplösning, det är också beröringskänslig. Dock är Kira 101 inte en cabriolet anteckningsbok vars display vändningar och ligger plant på tangentbordet för tablett stil användning: du måste prod på skärmen i clamshell läge, vilket inte alltid är perfekt. Vissa människor kommer att vara glada över att ha en pekskärm dock – särskilt om du är ett fan av Windows 8.1 är kaklade startskärmen.

Tangentbordet har isolerat chiclet stil nycklar som människor kan finna alltför elastiska, även om vi hittade vi kunde röra typ i normal hastighet. Det finns ingen flexibilitet i tangentbordet, bör så tyngre hand maskinskrivare hitta det som kan användas som de med en mer finkänslighet.

Tangentbordet är infälld, vilket innebar att irriterande, på baksidan av vår tummen träffade kanten på urtaget när vi knackade på mellanslagstangenten. Vissa tangenter är också mycket små – piltangenterna är halva höjden, till exempel, som är PgUp och PgDn, som kortas in längst till höger på tangentbordet under Enter. Fn knapparna är halva höjden också. Personer med trubbiga fingrar kan hitta dessa kompromisser irriterande.

Styrplattan är platt med en nästan osynlig upphöjd sektion som anger närvaron av två musknappar: det är mycket lättare att känna detta än att se det, vilket förmodligen är som det ska vara. Knapparna är lyhörda och lätt beröring, och hela styrplattan är smidig och bekväm att använda.

Styrplattan kan stängas med en enkel tangentkombination, men irriterande markören stannar på skärmen efter det inaktiverat, och medan vissa bärbara datorer har en status som tyder på att pekplattan är inaktiverad, det finns ingen sådan finess här. Vi kan se en situation där du kanske tror styrplattan är bruten när det faktiskt är helt enkelt inaktiverad.

Design

Den Kira 101 fjärde generationen (Haswell) Intel Core i7-4500U processor klockad till 1,8 GHz, stiger till 3.0GHz i Turbo Boost-läge. Toshiba har gift denna kraftfulla processor med dubbla kärnor med 8 GB RAM. Grafiken hanteras av den integrerade Intel HD Graphics 4400 GPU och operativsystemet är Windows 8.1 Pro.

Datalagring är tillgodosedda genom en 256GB SSD, som visserligen är mindre rymlig än en fysisk hårddisk, är både snabb och strömsparsamma. Den slimmade ultrabook-formatet saknar utrymme för en optisk enhet.

Det finns tre USB 3.0-portar – två på den vänstra kanten och en på höger sida. Den vänstra kanten finns också en HDMI-port och huvud ineffekt, medan till höger hittar du en SD-kortplats och en combo headset / mikrofon. Företagsanvändare som behöver antingen trådbundet Ethernet eller äldre VGA kommer att bli besviken. För trådlös anslutning finns dual-band 802.11a / b / g / n / ac wi-fi och Bluetooth 4.0 LE.

Detta är en Windows 8.1 Pro dator, och det finns ingen frivillig nedgradera till Windows 7 som du hittar med många rent affärsfokuserade bärbara datorer. Om du inte vill att Windows 8.1, leta någon annanstans.

Windows Experience Index (WEI) är fortfarande tillgänglig på Windows 8.1-system, även om det är lite svårare att hitta dessa dagar. Den Kira 101 komponent poäng, som är av 9.9, är följande

CPU (Processor poäng) 7,3, D3D (3D-grafik poäng) 5,4, Disk (Hårddisk poäng) 8,1, Graphics (Grafik poäng) 5,7, Minne (Memory genomströmning) 7,5

De högpresterande delsystem är Disk (8,1 / 9,9, tack vare SSD), medan den långsammaste är 3D-grafik, eller D3D (5,4 / 9,9, tack vare den integrerade GPU). Totalt, men KIRA 101 är en stark artist i stånd att hantera ett brett spektrum av affärsarbetsbelastningar.

Toshiba har sin Eco-läge strömsparsystem, och vi fann att med detta valde Kira 101 var bra för en day’s känsla standard yrkesmässigt bruk utan att behöva oroa närhet av en källa för elnätet. Toshiba hävdar batteritid på “upp till” 9 timmar och 10 minuter.

Det finns inga högtalargaller pryder tangentbordet surround, men om du tänker att den högupplösta skärmen kan vara bra för att leverera multimediapresentationer du vara glad att veta att ljudet är både högt och tämligen bra kvalitet.

Toshiba Kira 101 är en tunn, lätt och elegant ultrabook som inte skulle titta på sin plats i ett affärsmöte. Den högupplösta 13,3-tums pekskärm är en höjdpunkt, tillsammans med 8 GB RAM, en dual-core Core i7-processor och en 256 GB SSD. Vissa affärsanvändare kan klaga genom frånvaron av VGA och Ethernet-portar och avsaknaden av en optisk enhet, men dessa är ovanliga komponenter på en ultrabook. Den £ 1,082.50 (ex. Moms) Priset är högt, men.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Funktioner

Prestanda

Slutsats