Toshiba Portege M700 Review

Toshibas Portege M700 är en tablett med en premie prislapp idrotts premium funktioner och prestanda. Om du är en mobil professionell villiga att betala en hel hög med pengar för en mycket skiss tablett, kan denna lilla följeslagare vara vän för dig.

Design och funktioner, när du först träffa M700, det finns ingen döljs att det är fult. Det är verkligen ingen snygg och tunn Macbook Air. Men när du sitter ner med M700 ett tag, kommer du att upptäcka hur begåvad det är. Efter att vi tillbringade tid att använda den på kontoret, vi gillade det så mycket att vi tog hem för att spela med.

Med tanke på dess uppsjö av funktioner M700 är förvånansvärt lätt, bara 2kg du inte kommer att ha svårt att bära runt. Det är inte alltför stor heller, om storleken på en stor anteckningsblock, med måtten ungefär 30x24x4cm.

Dess svarta och grå yttre utstrålar funktionalitet, med en massa portar sticker ut på varje sida. Du hittar 3.5mm audio in / ut uttagen på framsidan tillsammans med en Wi-Fi-switch, volymkontroll och en mini IEEE 1394 FireWire-port.

På den högra sidan var vi glad över att se en DVD-RW-enhet, tillsammans med en SD-kortläsare och en port för den inbyggda faxmodem – som är en praktisk funktion på en tablett av den här storleken. Till vänster hittar du två USB-portar och en typ II PC-kortplats, om du vill lägga till ännu fler funktioner till detta redan kraftigt presenterade laptop. På den bakre delen av M700 hittar annan USB-port, VGA, Ethernet och en effektingång.

Även om små, är tangentbordet på M800 bekväm att skriva på. En sak som irritera oss var placeringen av sidan och sida ner tangenterna. Placeras intill piltangenterna, fann vi att vi av misstag slog dem i stället för pilarna när man arbetar med dokument. p>

Styrplattan på M700 är små och inte särskilt känslig. Det är också bisarrt placerad något till höger, vilket innebär att du kan av misstag använda den när du skriver.

Å andra sidan, vi gillade pekskärmen så mycket fann vi ofta oss att nå för pennan i stället för styrplattan. Pekskärmen är verkligen en av de bästa egenskaperna hos denna laptop. Det är känslig och lätt att använda. Vi hade inga problem även med svåra funktioner som små rullningslister, och lära sig -pen flicks “- M700 erbjuder en gratis handledning.

M700 sport en skarp 12,1-tums 1280×800 (WXGA) skärm med en 1,3-megapixel webbkamera högst upp. Medan vi har haft att vrida skärmen på M700 att använda den som en riktig tablett, vara medveten om att Wi-Fi-antennen är placerad på baksidan av skärmen, så att du kan förlora eller sakta ner din uppkoppling om du väljer att använda det som detta. Wi-Fi-alternativ inkluderar 802.11a, b och utkast n. Bluetooth ingår också.

När vika M700 i -notepad “läge, får du möjlighet att ett OCR-system för handstil, som flyter via en liten flik på sidan av skärmen. Har systemet inte har några problem att känna igen vår klotter, men i fall det har problem att känna igen er, har M700 möjlighet att en programvara beröring knappsats.

M700 levereras med en rad förinstallerade program. Vi var dock inte alls de testversioner av Norton Internet Security och MS Office 2007, något mindre än en fullständig version vi anser vara en annons.

På den positiva sidan, det finns flera förinstallerade program som kan vara användbara. Toshiba Assist ger olika genvägar för att hjälpa alternativ i Windows medan Toshiba Security Assist låter dig ställa in lösenord på hårdvara såsom hårddisken och BIOS, tillsammans med andra säkerhetsalternativ. Du kan också hitta några användning i Toshibas ombord program för säkerhetskopiering, återställning Disk skapare.

Prestanda, M700 skickas till website.com.au kom med Windows Vista Business och möjligheten att en XP Pro nedgradering. Införandet av en 2,4 GHz Intel Core 2 Duo T8300 innebär denna dator har grunt för att köra Vista utan problem. 2GB RAM (med möjlighet att uppgradera till 4GB, även om Vista 32 kommer inte att stödja allt) gav mycket goda prestanda poäng.

PCMark05 gav en totalpoäng på 3572 med anmärkningsvärd skillnad till CPU med ett resultat på 6089. M700 har en inbyggd Intel 965GM integrerad grafikaccelerator – men med tanke på att en grafikaccelerator utnyttjar den inbyggda RAM, kanske en uppgradering till 4GB ger dig fast grafikprestanda. Om du är ute efter det bästa ROI rekommenderar vi att du får 3GB uppgraderingen, som Vista 32-bit bara känner igen drygt 3 GB.

Internt kommer M700 med en 160 GB hårddisk. För det begärda priset, skulle vi ha föredragit en solid state-enhet som du snabbt kommer att lära sig att flytta tabletten kommer att göra en liten varning kommer upp som kommer att berätta hårddisken huvudet har flyttats.

Tyvärr kommer prestandan på bekostnad av batteritid, (vi väntar fortfarande på de kiselnanotrådar för att öka tätheten av litium-joner i batterier). Batteritiden på M700 är genomsnittet, med Toshiba hävdar upp till fyra timmars batteritid. När du spelar en DVD, The Usual Suspects, gav tabletten oss två timmar och 25 minuter speltid.

En stor försäljningsargument för M700 är dess 3G HSDPA trådlöst bredband. För att testa hastigheten använde vi website.com.au s bredbandshastighet test, vilket gav en medelhastighet på 8.63Mbps (1079KBps) i Sydney CBD – en supersnabb resultat. Men se upp, medan du kan bli förförd av hastighet, är Telstra 3G trådlöst bredband inte billig. Priserna varierar mellan AU $ 35 för 10 timmar i månaden till AU $ 115 för 3GB per månad.

Bedömning, för AU $ 4180,00 prislapp du vill få en hel del från Toshiba M700 – och du gör – men du måste verkligen vill att det ska motivera detta pris. Det finns dock skäl att, kommer denna behändiga lilla tablett med en rad funktioner och den extra fördelen av snabb HSDPA 3G trådlöst bredband. Om du är en mobil professionellt letar efter en tablett och är villiga att del med en stor hög med kontanter, kan denna lilla följeslagare vara vän för dig.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator