Toshiba Tecra P4 Review

P4 slår oss som en bra pålitlig maskin med massor av funktioner. Trots sitt konservativa utseende finns modern teknik inuti, ger stabil prestanda.

Tecra P4 är en linknande stationär dator modell. Maskinen förmodligen inte kommer att vinna några Fashion Awards, men Toshiba verkar vara mer fokuserad på hållbarhet. Bärbara datorer har varit lite av en kompromiss i det förflutna som effekt / förhållandet mellan pris sätter dem väl bakom traditionella stationära datorer, men att förbättra tekniken snabbt överbrygga klyftan, vilket gör stationära ersättare ett verkligt alternativ för många av oss. Om du vill återta en del av din snabbt försvinna skrivbordsutrymme, läsa på och upptäcka om Tecra P4 är svaret på dina böner.

Funktioner, Toshibas Tecra P4 är inte en liten maskin. Den har en 15 “SXGA 1400×1050 upplösning skärmen, i en standard 4: 3-förhållande, stöder 16 miljoner färger Grafikkortet är ett NVIDIA Quadro med 128 MB dedikerat videominne P4 CPU är en 2,0 GHz Intel Core 2 Duo och levereras.. med 1 GB RAM -. utbyggbart till 4 GB är standard batteri beräknas pågå i upp till 3,5 timmar och en större batteri alternativet är tillgängligt med upp till 5,5 timmar saft.

Den dominerande färgen är svart med skärmen hölje, pekplatta surround och några mindre putsning är silver. Dubbla högtalare är monterade precis framför skärmen och en biometrisk fingeravtrycksläsare ligger strax nedanför piltangenterna.

P4 levereras med en 80GB SATA hårddisk och DVD-brännare. Anslutningsmöjligheter inkluderar Gigabit Ethernet, internt fax / modem, Bluetooth, 802.11 a, b och g och FireWire. Ljudportar och Firewire är placerade på framsidan av maskinen för enkel åtkomst tillsammans med volymkontroll och trådlös aktivera strömbrytare. Andra hamnar inkluderar tre USB2-portar, förutom serie- och parallell och två typer av videoutgång (D-sub VGA och S-video med stöd för dubbla skärm). PCMCIA, Express och SD-kort solts ingår också. En extra portreplikator finns också.

Byggkvalitet, P4 verkar mer än kunna hantera verkliga världen användning – även om du förmodligen inte skulle ta det ute på fältet i en bokstavlig mening. Maskinen svarar på plötsliga rörelser genom att stoppa hårddisken för att undvika skador (och berättar varje gång om du konfigurera den på annat sätt). Tangentbordet är underlaid av en bricka för att skydda mot spill. Fasta, utskjutande hörnområden ger extra skydd – om knackade de känsliga områden som skärm och optisk enhet är mindre benägna att bära bördan. Skärmen skulle gynnas av att spärr med två väl åtskilda krokar snarare än en. Även skärmen avfasning är ganska tunn, men den övergripande konstruktion kvalitet var bra.

Användbarhet, P4 är utrustad med en AccuPoint pekdon och pekplatta att tillgodose användarens preferenser. Breda handlovsstödet ger gott om utrymme för händerna. Den “Toshiba Assist” verktyg, som nås via en ikon på skrivbordet, ger snabb och enkel tillgång till programvara.

Där Toshiba faller ner är med tangentbordet. Tangentbordet har minskat för att rymma en strömbrytare och två andra funktionsknappar på vänster sida – knappar som skulle ha lagts nästan var som helst. Som ett resultat av bredden, är arrangemanget av vissa tangenter frustratingly icke-standard. För det andra är de sekundära funktionerna tillämpas på många nycklar markerade i en grå som är ganska svårt att läsa.

Programvara, Den bärbara datorn levererades med Windows XP Professional SP2 och Microsoft OneNote. Hanteringsverktyg levereras för säkerhet, diagnostik och energisparfunktioner. En RAID verktyget finns i fall du har en andra enhet (extern eller som ersättning till den optiska enheten). Intervideo WinDVD underlättar CD och DVD-och en 90 dagars testversion av Norton Internet Security ingår också.

“Toshiba Assist” programvara ger enkel tillgång till hårdvara via en ikon på skrivbordet. Denna programvara åsidosätter många vanliga Windows-verktyg.

Benchmark resultat, BAPCO Mobile 2005 användes som vår viktigaste indikatorn för systemets prestanda. Tecra batteri varade i två timmar och 46 minuter. Att under tre timmar är mindre än spännande, men inte alltför överraskande för en stor maskin, naturligtvis du har möjlighet att köpa ett större batteri som ska förlänga livet med cirka 60 procent. Föreställningen Ställningen var en mycket respektabel 234. (En modern maskin bör poäng över 200 och vi har inte sett en poäng högre än cirka 270)

Sandra Pro File System testet gav ett resultat av 28MB / s medan många av de maskiner vi har testat under de senaste månaderna har gjort mål runt 35MB / s. Minnesbandbredd uppskattades till 63 procents verkningsgrad, som gjorde lite lägre än vad vi kan hoppas på – vi har sett maskiner med 1,83 GHz-processorer utför en aning bättre. (CPU är naturligtvis bara en del av historien med minnesfunktion, men vi tenderar att se ett samband mellan processorhastighet och minnesbandbredd.) CPU aritmetiska poängen kom ut på 24251 MIPS för Dhrystone ALU och Whetstone FPU gjorde 22768 MIPS och 6046 MFLOPS respektive .

Bedömning, Toshiba Tecra P4 slår oss som en bra pålitlig maskin med massor av funktioner. Trots sitt konservativa utseende, det finns modern teknik inuti tillhandahålla fast prestanda. Toshibas tro på sin produkt framgår av den treåriga delar och arbete garanti med gratis kurir pick-up. Telefontjänst är begränsad till vardagar, men sträcker sig från 07:00 till 19:00. Om bara Toshiba skulle betala lite mer uppmärksamhet att utforma frågor som fysisk layout och estetik. Totalt P4 representerar rimliga värde för pengarna och är en mycket effektiv stationär dator.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator