Tv död av YouTube

Under de senaste två åren har publiken för sändning och kabel-TV har krympt. De stora tv leverantörer förlorade 113.000 abonnenter i Q3 / 13 och som innehåller Internet-abonnenter, enligt forskning sammanfattas av Businessinsider.com.

Folk drar ut, Under de senaste fyra åren 5 miljoner människor har avslutat sin kabel och bredbandsabonnemang. Nästan alla de stora kabelsystem förlorar TV-abonnenter. Kabel-TV betyg krymper också.

Även sport förlorar tittare. Major-league baseball tittandet har minskat med ungefär en tredjedel bland yngre tittare – de annonsörer eftertrakta – och NBA-finalerna har sett liknande nedgångar i sin publik. Kan Super Bowl vara långt efter?

TV är inte den enda olyckan: radio förbrukningen har sjunkit med nästan en tredjedel, medan utskriftsmediekonsumtionen är mindre än hälften av vad den var för fem år sedan. Den enda växande konsument mediekonsumtion är mobil.

Den procentuella andelen mobila mediekonsumtionen har gått från 4% för fem år sedan till 20% idag. Cirka 40% av alla YouTube trafik kommer från mobila enheter.

Tabletter är vampyr enheter: de kommer ut på natten. Med tanke på de problem som mobila enheter har visar smidig video gör det ännu mer imponerande att så många använder dem.

Lagrings Bits ta, trots kollapsen av publiksiffror kabel-tv och broadcast industrin fortsätter att höja sina priser för konsumenter och annonsörer. Detta kan inte fortsätta för evigt: annonsering på nätet blir endast cirka 5% av de annonsintäkter medan inhämtar 20% av tittandet.

TV är på väg mot en nedgång.

Kombinationen av allestädes närvarande Wi-Fi – mycket av det fritt – och billig moln scale-out lagring har gjort det möjligt för grundläggande förändring från sändning till microcast. Vi brukade klaga cirka 500 kanaler och inget vidare. Nu har vi miljontals val och något är alltid på.

Och med smartphones och tabletter kan vi titta på det närhelst och varhelst vi vill. YouTube – och resten av Internet – är ett bibliotek av rörliga bilder, alltid öppna, alltid så nära som din telefon.

Kommentarer välkomna, som alltid. Hur har din mediekonsumtion förändrats under de senaste fem åren?

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip