Ubuntu att erbjudas av Dell Australien

Latitude 2100 är den första produkten i Australien för att komma med Ubuntu förinstallerat, (Credit: Dell).

Dell meddelade idag sin Latitude 2100, en netbook som utformats speciellt för skolbarn. Det är också den första Dell produkten i Australien att erbjuda operativsystemet Ubuntu förinstallerat.

Dells amerikanska verksamhet har sålt Ubuntu-baserade produkter sedan maj 2007 men hade sagt tidigare att den lokala verksamheten inte hade sett tillräckligt efterfrågan för att motivera Linux-baserat operativsystem.

Latitude 2100, som har en gummi exteriör och en aktivitetslampan att meddela lärare när en elev använder det trådlösa nätverket, är den första produkten Dell har erbjudit i landet med det alternativa operativsystem.

“Från vår synvinkel, vi är villiga att göra den tillgänglig. Denna plattform främst var avsedd för utbildningssegmentet, men i diskussioner med våra kunder innan lanseringen finns intresse utanför utbildningen utrymme i denna plattform, över ett brett spektrum av segment från SMB uppåt “, Jeff Morris, Dells APJ chef för Commercial klientprodukter sagt.

“I länder som Kina och Indien, öppen källkod operativsystem är mycket populära, så det är en annan drivande faktor för oss att göra det tillgängligt inom den asiatiska regionen.”

Nybörjar netbook kommer att kosta AU $ 706 och är utrustad med en Atom N270 processor, 1 GB RAM, en 80GB hårddisk, 802.11n trådlöst, Gigabit Ethernet, en tre-cells batteri och kommer att ha Ubuntu förinstallerat.

Uppgraderingsalternativ innehålla upp till 250 GB hårddiskutrymme, solid-state-enheter, en webbkamera, en sex-cells batteri och en enda knapptryckning pekskärm, även om kostnaderna har ännu inte bekräftats. Windows XP Home och Windows Vista Home Basic versioner kommer även att finnas tillgängliga.

Detta är inte Dell Australiens första razzia i Linux – enligt sin webbplats, för närvarande säljer produkter i sin verksamhet sortiment bygger på Red Hat Enterprise Linux och Novell Suse Linux Enterprise Desktop, men till skillnad från USA dessa alternativ är inte valbara anpassningar genom sin online lagra.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar