Uppdatering till Linux-kärnan debuterar efter “falsklarm”

Version 2.6.14 av kärnan var ursprungligen planerat att släppas den 7 oktober, Andrew Morton, ledningen underhåller Linux produktions kärna, sade i en e-postlista inlägg i september.

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Linus Torvalds, skaparen av Linux och ansvarig för utvecklingen kärna, sade fördröjningen i frigör var nedslående eftersom det var delvis på grund av felaktiga felrapporter och var därför potentiellt onödig.

“2.6.14 försenades två gånger på grund av att några sista-minuten felrapporter, varav en del slutade falsklarm (hey, jag borde vara glad, men det var lite frustrerande)” Torvalds sade i ett e-postmeddelande.

Kärnan, som släpptes i slutet av förra veckan, innehåller förbättringar “överallt”, inklusive uppdateringar till “ganska mycket varje arkitektur” och ändringar i ett antal delsystem, enligt Torvalds i ett tidigare e-post.

Till exempel har utvecklarna lagt till stöd för Intels Centrino bärbara tekniken standard kärnan och har förbättrat stöd för höghastighetsnätverksstandard Infiniband.

Förra månaden Torvalds uttryckt oro över att utvecklingsprocessen kärna kan behöva ändras för att förhindra Morton bränns ut.

Ingrid Marson på webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows