Uppgradera ditt hemnätverk genom nedgradering det

Förra året skrev jag om fördelarna med nedgradering datorn. Vid den tiden hade jag bytt ut CPU och GPU från min arbetsstation som jag flyttas det till servern plikt.

Nedgradering datorn: Varför less is more

Eftersom jag inte längre använder den för spel, det gjorde jag inte se någon anledning att ha den igång 24 timmar om dygnet och i onödan dränering elektricitet.

Slutresultatet av denna nedgradering var en $ 20 minskning av min månatliga elräkning. Naturligtvis hade jag fortfarande en stor best av en låda full av fläktar och hårddiskar.

Förra månaden jag slutligen beslutat att effektivisera mitt hem serverkonfiguration. Jag kör Ubuntu arbetsstation på det gamla tornet systemet, och det fördubblades också som nätverkslagring för säkerhetskopior av våra olika bärbara datorer och tabletter. Jag beslutade att dela upp servern och lagring.

För servern, valde jag den lägsta kostnaden HP slimmad s5t skrivbordet. Den jag köpte var en tidsbegränsad särskild, och jag hamnade spenderar mindre än $ 300 på det. Jag har lagt till en avgörande 64GB SSD-enhet för en mer tillförlitlig startenhet som drog mindre ström, var tyst, och supersnabb.

För lagring det gamla systemet som används för att ha 6 250 GB SATA-enheter, anslutna till en 3ware RAID-kontroller i en RAID6 konfiguration. Stora lagringsenheter är mycket billigare nu, så jag valde att få en QNAP Turbo NAS TS-219P +, och befolkat det med ett par Western Digital Caviar Black 1.5TB hårddiskar i en RAID1 spegelkonfiguration.

De två enheterna dränera betydligt mindre effekt än den gamla tornet systemet, och är en storleksordning tystare. Jag har inte haft en chans att mäta skillnaden i strömförbrukning hemma ännu, men jag misstänker att det kommer att bli en betydande besparingar med nästa elräkning.

QNAP är en intressant enhet. Bortsett från att tillhandahålla nätverks minne åtkomligt, körs Linux under huven och kommer med en massa användbara funktioner.

För en sak, kan den monteras på en annan dator som en iSCSI-enhet. Den har en inbyggd webbserver, samt strömmande media kapacitet. Det har förmågan att fungera som en Apple Time Machine backupservern, som jag redan har utnyttjat genom att säkerhetskopiera min MacBook Air.

Om det inte var för mitt behov att servern fungerar också som en arbetsstation, och ge mer förbättrade funktioner, kan jag mycket väl ha använt bara QNAP enheten i mitt nätverk och gjort sig av servern helt och hållet.

Väg, om jag någonsin behöver utöka lagrings, jag kan helt enkelt ta bort en av de speglade enheter, lägga till en nyare, större kapacitet en, och låt spegeln återuppbygga. När detta är gjort, kan jag byta den andra gamla enheten och upprepa processen.

När jag skrev den ursprungliga artikeln, avsikten var att visa att om du inte behöver en överdriven mängd datorkraft, kan du spara pengar på både hårdvara och elektriska räkningar genom nedgradering till något som passar dina behov i stället för att överskrida dem.

Dessa dagar, behöver du inte nödvändigtvis måste ge upp datorkraft för att minska din klimatpåverkan och spara pengar. Datorer är ganska billigt i dessa dagar, som är lagring. Du kan bygga ut ditt nätverk nu med komponenter som är mycket billigare än de var 5 år sedan, utan att offra prestanda. Min nya setup är ännu snabbare än den gamla, och kommer att resultera i en betydande besparingar över tiden.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning