US Gov’t försvarar NSA övervakning, smälla “förkastliga” journalister

Efter medier publicerade “top secret” domstolsbeslut som tillåter amerikanska National Security Agency (NSA) att suga upp miljontals Verizon kunduppgifter och gruvdata från topp teknikföretag, har den amerikanska chefen för National Intelligence slå tillbaka, hävdar rapporterna har “många felaktigheter” och allt är helt lagligt.

NSA ser dig

FBI, NSA sägs vara i hemlighet gruv data från tech jättar, USA försvarar NSA, smälla journalister, NSA spionerar på dig: FAQ; NSA: Alla upp i ditt privatliv skräp sedan 1952, Den stora paradoxen i vår nationella säkerhet, Verizon register utnyttjas av NSA, Anonymous läcker mer NSA-relaterade dokument

Först erhålls genom The Guardian, dokumenterade den ursprungliga rapporten en domstolsorder som tvingade amerikanska bärare Verizon att överlämna samtal systemdata till National Security Agency (NSA) US på ett “pågår dagligen.” Denna metadata omfattar den ursprungliga och mottagares telefonnummer, IMEI unik telefon identifierare IMSI nummer som används för att identifiera samtal på mobilnät, bål identifierare, telefon telefonkort och tid, datum, och samtalets längd.

Läckt dokumentet sägs att under Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) domstol, var FBI beviljades ordern den 25 april, och det upphör att gälla den 19 juli, att bevilja den amerikanska regeringen, den mängd information som erhållits, under denna period.

Som svar på anklagelserna om att ignorera medborgarnas integritet och hemliga data mining har US Director of National Intelligence James Clapper släppt ett uttalande om att USA: s regering har rätt att samla kommunikationsuppgifter rörande avsnitt 702 i Foreign Intelligence Surveillance Act.

Under FISA, Clapper säger att avsnitt 702, som är utformad för att samla in uppgifter om icke-US. Personer som är bosatta utanför USA, var “nyligen reauthorized av kongressen efter omfattande utfrågningar och debatt.” ÖB säger att ordern “inte kan användas för att avsiktligt rikta någon US medborgare, någon annan US person, eller någon som ligger i USA.

Men är föremål för tillsyn av Foreign Intelligence Surveillance Court, den verkställande makten, och kongressen, vilket innebär godkända förfaranden för att minimera förvärv, bibehållande och spridning av övrigt inhämtad information om amerikanska personer användningen av avsnitt 702, säger Clapper.

Efter The Guardian: s avslöjande, The Washington Post, släppt en presentation, det påstådda både NSA och FBI har i hemlighet gruv data från servrar ungefär nio teknikföretag. Presentationen, endast avsedd för ledande analytiker inom NSA: s signaler Intelligence avdelning, säger att data mining har inträffat sedan 2007 inom ramen för ett program kallas “prisma.

Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, AOL, Skype, YouTube, Apple och Paltalk var, alla påstås inblandade. Dropbox var tydligen på grund av att vara nästa på skiffer. Flera av företagen har motsägs Postens rapport, säger att de inte ger federala myndigheter “direkt tillgång” till servrar som innehåller kunddata inklusive ljud, video, kommentarer, e-post och anslutningsloggar.

Läckt presentation antyder att datautvinning sker så att analytiker att spåra en individs rörelser och kontakter.

Regissören säger att uppgifter som samlats in inom ramen för programmet är “bland de viktigaste och värdefull utländsk underrättelseinformation” federala myndigheter kan samla in, och används för att bekämpa hot mot den nationella säkerheten. Med tanke på den senare, tror Clapper att publicera sådana uppgifter är oacceptabelt, som anger

Obehörigt röjande av information om denna viktiga och helt lagligt program är förkastligt och risker viktiga skydd för säkerheten av amerikaner.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Security, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, FBI upptäcker överträdelser i US statligt röstning

FBI upptäcker överträdelser i amerikanska system statliga röst