Vad är Post-PC? Jag tänker mobila OS vs skrivbordet OS

Mitt test för att lämna den bärbara datorn / bords bakom under en längre tid går bra så här långt. Jag har inte missat med en riktig bärbar dator eller en stationär arbete även lite. Många följer detta experiment missar poängen av försöket genom att fastna i terminologin. Kanske var jag fel i terming detta en “post-PC experiment” som har massor av folk ignorerar vad jag försöker göra och i stället koncentrera sig på vad definitionen är för “PC”, och i vissa fall även för en “laptop”.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

se relaterad

Walking promenaden – den stora Post-PC Experiment

The Great Post-PC Experiment – Dag 1 Anteckningar

Använda termen Post-PC har en enkel klang för mig, och det är förutsättningen bakom mitt test. En mer exakt förklaring till vad jag anser en Post-PC scenario gäller OS, inte hårdvaran. Jag tror att en Post-PC-enhet är en som använder en mobil OS inte en fullständig OS skriven för en stationär. Enkelt uttryckt en Post-PC-enhet är något som kör Android, iOS, eller någon annan rent mobila OS. Något som kör Windows eller Mac OS X är av den gamla skolan PC sort.

Det jag försöker ta itu med mitt test är huruvida en mobil enhet av någon sort, som kör en mobil OS kan användas under längre perioder utan kompromisser. Det är allt jag försöker göra, och hela syftet med mitt test. Jag försöker inte att förklara död datorn antingen bärbar eller stationär, eller att tabletten är nästa stora hårdvaru format. Det är inte, och skrivbordet OS inte kommer någonstans antingen för en stund.

Nej, jag testa om den mobila OS har utvecklats till en punkt som gör det möjligt för mig att inte någon annan lämnar enhet som kör ett fullständigt skrivbords OS bakom för affärsresor, och bara ta den mobila OS tillsammans. Det är det enda syftet med mitt test, och det är en giltig för mig. Ju mindre jag ta på resor desto bättre jag gillar det, men bara om det inte äventyrar den professionella jobb som jag gör.

Denna enkla definition av Post-PC kommer att få sträckte sig till gränserna av Windows på Arm (WOA), eftersom det är ett rent mobila OS baserad på ett fullständigt skrivbords OS. Jag antar att vi måste ta itu med att när det blir släppt och vi ser hur det fungerar på fältet.

Jag misstänker att vissa människor får störd vid användning av uttrycket “Post-PC”, eftersom det myntades av den sena Steve Jobs. Det är inte rättvist eftersom jag tycker att det är en äkta term för vad jag beskriva – utvecklingen av mobila operativsystem till den grad att enheter som tidigare ansågs oförmögen att vara någons huvuddatorn kan nu göra det. Det är inte en räckvidd, det är redan fungerar bra för mig hittills.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner