Varför Adobe är rätt att överge Linux, varför det är ingen stor sak, och varför det kan vara dåligt för Mozilla

Adobe har i huvudsak övergett Linux, med företagets senaste färdplan knappt nämna plattformen. Men i slutändan, är Adobe rätt att dike Linux, och medan detta kan vara ett slag mot Mozillas Firefox, totalt sett är det egentligen inte en stor sak.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Det tabell Det finns en liten optimistisk när han säger att Linux har en marknadsandel på 2 procent. I själva verket är det 1,56 procent. Du kanske kan hitta en datakälla som ger Linux en bättre marknadsandel, men det kommer inte att bli mycket bättre. När det gäller nuvarande användning och tillväxt, är Linux död i vattnet. Utanför kärnan utgör grunden för Android (den plattformen går platser) och server användning, är Linux en frans plattform, och det är svårt för ett företag som Adobe för att motivera fortsatt stöd plattformen.

Obs: Också, som Adobe AIR 3, är den plattformen också döda så långt som Linux är berörda.

Det är svårt att snurra en procent som något annat än en procent.

Ja, det gjorde jag säga fem år. Adobe Flash plug-in kommer att stödjas av Adobe för fem år, men i webb år som är en mycket lång tid faktiskt. Även om det innebär att användarna inte kommer att kunna dra nytta av nya Flash-funktioner, betyder det att de fortfarande kommer att kunna använda sig av Flash på webben. Och när stöd för frisläppandet löper ut 2017, tvivlar jag på att någon kommer att bli att besväras av det eftersom vi kommer att ha alla gått vidare till en webbsida som drivs av HTML 5.

Nedre raden, är det svårt att bli upprörd över detta med tanke på att Linux fortfarande kommer att stödja Flash för överskådlig framtid. 11,2 kommer att erbjuda grundläggande stöd, och alla som vill ha det senaste och bästa kan hoppa över till Google Chrome.

Men nu finns det en ny kid på blocket, och det har ett ess i rockärmen. Om Google Chrome är den enda webbläsare som kan leverera den senaste versionen av Flash erfarenhet till Linux, så jag kan se webbläsaren göra ett framträdande. kanske till en början kommer det att installeras tillsammans med Firefox, men jag kunde se den dag då Chrome blir den nya Linux älskling.

Detta är en stor sak för Firefox eftersom webbläsaren är redan i snabb nedgång och det ger marken till Google Chrome

Linux är inte i sig en enorm marknad, det är ett segment som har varit lojala mot Mozilla och Firefox, men med tanke på hur illa det har gått för Firefox sedan Chrome dök upp på scenen, som ur spel i Linux kan vara droppen.

Så allt du Linux-användare kan stoppa panik!

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september