Varför Amazon dominerar cloud computing ännu inte bör vara ditt reflexmässig val

Kommer Amazon dominerar slutligen offentliga moln och IaaS? Det är kanske den främsta frågan nu på sinnen av IT-strateger i dag som de utvecklar sin organisation digitala färdplan för nyckel skäl som vi kommer att undersöka nedan.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Software as a Service erbjuder oemotståndliga fördelar för organisationer av alla storlekar – från kostnadsbesparingar för skalbarhet till mobil tillgänglighet. Vi erbjuder vägledning om hur man undviker fallgropar molnet och väljer din SaaS partner väl.

Visst, gör det senaste branschdata till att det verkar som om det, med Gartners nya rapport om hela världen molninfrastruktur göra några häpnadsväckande påståenden

Detta är i huvudsak den totala industrin dominans på en marknad som fortfarande är mycket att hitta sin väg, drygt ett decennium efter trovärdig webbtjänster-baserade molnerbjudanden först kom. Långvariga motstånd av företag – och egentligen är det mestadels sina IT, säkerhet och efterlevnad avdelningar – till molnet har inte stoppat vissa industri bevakare från att hävda att upp till 90% av företagen har redan antagit någon form av det i dag , vanligtvis SaaS men de flesta av XaaS varianter också. Genom att inkludera SaaS, är denna statistik åtminstone i sfären av möjligheten, men molnet fortfarande inte används ofta i verksamhetskritiska eller riskkänsliga delar av den typiska verksamheten, även i dag.

I själva verket, är antagandet av molnet som en total procentandel av företagens IT idag i den lägre delen omkring 33% baserat på prognoser genom förra året. Men, är faktiskt möjligt som ett mått på datorarbetsbelastningar det att vi träffade den historiska brytpunkt av 50% moln, 50% traditionell IT datacenter någon gång förra året, enligt de senaste uppgifterna från Cisco. Använda antingen datamängd, är det uppenbart att molnet allvar har kommit som en ledande leveransmodell för IT, som jag påpekade i mitt senaste undersökning av företaget teknik för att titta i 2015.

Således, med tanke på den samlade data kan vi uppskatta att Amazon är redan grunden bakom den stora majoriteten av de globala IT-arbetsbelastningar som för närvarande använder molnmodellen, erbjuder berömda drifttid och snabba svarstider med en infrastruktur som nu räknas i miljontals servrar, leverera en allt starkare, sofistikerade, och långt sträcker portfölj av webbtjänster som omfattar de nödvändiga grunderna, som datorer och lagring, till framkant av tekniken, såsom maskininlärning, regelefterlevnad och smarta agenter.

Idag, som ett kraftpaket och marknadsledande leverantör, Amazons imponerande tyngd i molnet motsäger dess relativt ödmjuk start med dess initiala lanseringen av AWS Simple Queue Service, som min kollega webbplatsen kolumnisten Joe McKendrick ursprungligen meddelade lite fanfar redan på 2004. AWS har sedan dess vuxit till en verklig global distribuerad databehandling behemoth med över en miljon kunder och fullt femtio olika typer av molntjänster (se visuella nedan.)

Men anta Amazon automatiskt molnleverantör fortfarande inte – och nästan säkert inte vara – reflexmässig val trots de rikaste, störst, mest använda och mest kapabla erbjudande i utrymmet. När företagen engagera allt i vad som nu kallas digital omvandling – den grundläggande nytänkande, plattforms och nästan kontinuerlig digitalisering av allt ett företag gör – de kommer att titta på hur man bäst kan leverera på det i dagens komplexa, snabbt skiftande drifts miljöer. Dessa krav har otroligt höga skala tak, höga krav på låg latens och praktiskt taget ingen tolerans för långsam tid-to-market. Åtminstone inte, när en bättre digital konkurrent är bara en snabb kran skärm bort.

För företag som gör betydelsefulla beslut för sin molnstrategi, innebär detta att mycket smart när plocka ett moln leverans partner – eller partner – särskilt som en shake-out med många mindre, svagare leverantörer nu visas sannolikt.

Företagen söker därför företag som är i molnet verksamheten för lång tid och som de kan lita på att bygga sina legat på. Detta är verkligen där Amazon lyser: Building bestående tjänster som varar, står bakom dem som bålverk för digitala affärer, och göra sitt hörn av molnet bättre, högre prestanda, och rikare – och gör det snabbare – än någon annan.

Men det är när vi undersöka varför Amazon är marknadsledande i molnet totalt sett att vi kan förstå när det kan inte alltid vara bäst för vår viss användning eller industri.

En enkel, agnostic tillvägagångssätt till molntjänster. Amazons prioritet har i allmänhet varit att ge kapabla molntjänster som bara fungerar, med imponerande ren API mönster, som särskilt på erbjudanden som EC2 (Amazon kärn computing produkt) inte gör många antaganden om vilka operativsystem, programmeringsspråk eller programstacken du föredrar att använda. Detta innebär att det finns en hygglig chans att du kan distribuera applikationer och system som du redan har i dag, med kanske lite justering, direkt på Amazons moln.

Coud computing har uppslukat massor av det, men en av de outnyttjade områden av teknik och näringslivet är branschen molnet, med fokus på vertikala industrier och mer specialiserade applikationer.

Men på grund av denna öppna och omfattar tillvägagångssätt, du också inte omfattas nästan lika mycket från att ha en state-of-the-art molnarkitektur – en av de viktigaste fördelarna med att använda nyare molntekniker – att du använder från hyllan eftersom det då begränsar dig att anpassa sig till de bästa och att mest effektiva sättet att använda sina tjänster med hjälp av de senaste framstegen. I slutändan, om du behöver något optimerad för de senaste molnarkitekturer, plattformar, företags behov eller tekniska möjligheter, det finns faktiskt andra alternativ än Amazon. I slutändan har dock Amazons öppna och omfattar modell gjorde det mycket framgångsrika genom att vädja till den bredaste potentiella publiken. Men för vissa kant fall kan alternativ offentliga moln vettigt.

Pragmatism över standardisering. Sammantaget Amazon inställning till molnet är att utforma ihärdiga tjänster som är lätta att förstå, utveckla för, underhålla och övervaka i verksamheten. Men som jag påpekade flera år sedan, är en av de mest lockande mål för cloud computing för att kunna sömlöst flytta arbetsbelastningar mellan leverantörer. Detta ger en lista av strategiska fördelar, bland annat att flytta nästa arbetsbelastning till det billigaste nuvarande operatör, hantera risken för ensam-sourcing, och sätta individuella arbetsbelastning där de kommer att utföra den bästa, säger geografiskt eller baserat på en övervaknings profil.

Även om många har emulerad sina API, har Amazon brist på efterlevnad av standardiserade metoder för att moln som Openstack gjorde det möjligt att förnya och leverera både stadigt och snabbare under åren – eftersom de inte väntar på den tidskrävande utveckling av molnstandarder . Men standarder gör också vad företagen vill ha mest, massor av alternativ och undvika inlåsning, mycket mindre sannolik i Amazons moln.

En obeveklig fokus på back-end funktioner för ren moln. Till skillnad erbjudanden såsom Microsofts Azure eller HP Helion har Amazon i allmänhet undvikit klientsidan ramar, visuella utvecklingsverktyg, sofistikerad admin instrumentpaneler, eller ens – tills ganska nyligen – robusta funktioner för företagsanvändare, särskilt hybrid moln. Den senaste tidens uppgång och främste av devops i dagens IT-team speciellt kräver end-to-end-integrering av moln utveckling och insatser. För de organisationer som söker verktyg för att stödja mitt-of-the-road utvecklingsteam eller senaste devops kapacitet för flera moln konfiguration finns kanske bättre lämpade alternativ. (Observera att Amazon inte erbjuder OpsWorks för devops stöd i sin egen moln.)

Uthållighet och stabilitet. Amazon, till skillnad från Google och andra, har erbjudit en otroligt stabil och övertygande molnerbjudande. Utvecklare och företag uppskattar Amazons undvika onödiga konstruktionsändringar och molntjänster som stannar i affärs år efter år efter år. Ingen är orolig för att Amazon kommer att lämna molnet verksamhet eller pensionera sina tjänster. Lägga till en rik lager av färdiga att gå förmåga ovanpå denna solid grund finns över 1500 lösningar från 3: e parts leverantörer i AWS Marketplace.

I slutändan, det stora förlägenhet av rikedomar i djupet, bredden och mognad Amazon AWS idag kommer att sätta den på toppen av vederlaget listan för de flesta organisationer. Men åtminstone jämfört med de strids brända plattform krig forna med datorer och minidatorer, enorm effekt även Amazon har varit en mycket godartad leverantör – som företaget svingar i spader i molnet industrin – har alltid möjlighet att leda en organisation på avvägar.

Orsaker till Amazons moln framgång också en diskriminator

På sikt av att göra moln plattformar beslut, kommer företag med de resurser säkrar sina satsningar, samtidigt dra nytta av de bästa som molnet har att erbjuda, kommer att vara noga med att använda de mest utvecklade koncept för att bygga marknadsandel och undvika produktifiering, den senare är en av de främsta riskerna för omogna digitala verksamheter, som molnet blir slut spelet IT service.

ytterligare läsning

Amazon bryter ut moln resultat för första gången på Q1 resultatrapport

Internet inom företaget, har vi inte det och vi behöver det

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

speciell Feaure

För många Amazon AWS är mest övertygande, utan också en 800lb gorilla